Hokej - 21.08.2024 12:31

Turnaj 5 krajín v Piešťanoch priniesol nečakanú drámu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Naša hokejová reprezentácia do 17 rokov má za sebou domáci Turnaj piatich krajín v Piešťanoch, ktorého sa okrem tímu Petra Kudelku zúčastnili aj výbery Česka, Švajčiarska, Nemecka a Spojených štátov amerických. Mládežnícke tímy pripravili možno až nečakane dramatické rozuzlenie, pričom o celkovom víťazovi sa rozhodovalo do posledných sekúnd a Slováci sa naťahovali o bronzovú pozíciu. Nakoniec sa museli uspokojiť s predposledným miestom. Z triumfu sa tešia tínedžeri z Ameriky.

Slovenská reprezentácia mala výborný vstup do turnaja, keď zdolala Nemecko vysoko 8:1. Z nemeckého tímu sa nakoniec stal fackovací panák a ako jediný v Piešťanoch nezískal jediný bod. Naši chlapci výsledkovo v dôležitých meraniach síl s Českom a Švajčiarskom na prvozápasový počin nenadvzazali a zrodili sa prehry 1:6 a 3:5. Pred posledným zápasom proti USA bolo v hre tretie miesto, práve na úkor nášho súpera. Hoci sme viedli 2:0 aj 3:2, USA vyrovnali a v záverečnej hre bez brankára dokráčali ku triumfu v riadnom hracom čase, ktorý ich katapultoval na konečné prvé miesto. Rozhodla najlepšia bilancia medzi triom deväťbodových oproti striebornému Česku a bronzovému Švajčiarsku.

"Sme radi, že sme dokázali podať najlepší výkon na turnaji po najťažšiemu súperovi. Mali sme výborný úvod, boli sme aktívni, súpera sme prevýšili. Išla z nás dobrá emócia. Celé dve tretiny sme v zásade držali v USA v uspokojivej vzdialenosti od našej bránky. Veľmi pozitívne je, že sme v treťom dejstve pod veľkým tlakom strelili gól a boli sme kúsok od veľkého výsledku. Škoda, že po góle na 3:2 súper vyrovnal. Američania hrali v závere vabank, vyšlo im to. Napriek prehre sme spokojní s výkonom tímu, dobrou emóciou. Pochváliť chcem aj brankára Hrenáka, ktorý podal extraordinárny výkon, ku ktorému sa pripojili všetci hráči," pochválil našu zostavu tréner Peter Kudelka.

Kompletné štatistiky, výsledky a poradie Turnaja piatich krajín nájdete na webe Hockey Slovakia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Piešťany