Program
Hokej - 10.04.2024 07:24

Slafkovského prvý hetrik v NHL

Juraj Slafkovský zaznamenal prvý hetrik v NHL. Slovenský útočník prispel tromi gólmi k výhre Montrealu nad Philadelphiou 9:3. Podobnú správu píšeme po 8 rokoch. Naposledy sa to podarilo v roku 2016 Tomášovi Tatarovi v drese Detroitu Red Wings. 

Košický rodák Juraj Slafkovský zaznamenal v sezóne góly s poradovými číslami 17, 18 a 19. Skóre duelu otvoril viac-menej so šťastím už po 65 sekundách. No pripísali mu ho až po 10 minútach. Druhý gól pridal v 29. minúte po kombinácii so Suzukim a hetrik skompletizoval v 32. minúte, keď zvyšoval na 4:0 pre Canadiens po rutinérskom nájazde na brankára Erssona. 

„Prvý ani neviem, ako som dal. Druhý bola skvelá prihrávka od Suzukiho. Aj pri treťom som dostal skvelú prihrávku a Harvey-Pinard mi vytvoril priestor. Teším sa z každého gólu. Je jedno, ako išli dnu,“ opísal situácie sám strelec. 

Celkovo odohral 14:58 min, prezentoval sa šiestimi strelami a troma bodyčekmi, a tak nečudo, že ho po takomto výkone vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

„Ak mám byť úprimný, nikdy predtým som nestrelil hetrik s tým, že by diváci hádzali na ľad šiltovky. Raz som dal hetrik a jedinú čapicu, čo pristála na ľade, hodil môj otec,“ citoval Slafkovského novinár Arpon Basu z The Athletic

Vo veku 20 rokov a 10 dní sa stal druhým najmladším hráčom v klubovej histórii Montrealu, ktorý strelil v jednom zápase tri góly. Mladším bol už len Stephane Richer v marci 1986 (19 rokov a 283 dní). Je aj druhým najmladším Slovákom - predbehol ho Marián Gáborík. 

Celkovo má na konte v aktuálnom ročníku 19 gólov a 29 asistencií v 77 zápasoch a je suverénne najproduktívnejším Slovákom v profilige.

Len dva kanadské body ho delia od prekonania hranice 50 bodov v ročníku, Canadiens do konca základnej časti odohrajú ešte štyri duely.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora