Program
Hokej - 02.03.2024 22:50

Projekt „Školy idú na repre“ naplnil zimné štadióny, zápasy navštívilo viac ako 27-tisíc detí

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: shl.hockeyslovakia

S posledným zápasom tímu slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov JOJŠPORT Slovensko 18 v TIPOS Slovenskej hokejovej lige sa uzavrela aj tohtoročná kapitola projektu „Školy idú na repre“. Myšlienka zaplniť štadióny žiakmi a študentmi sa tešila veľkému záujmu.

Všetky zápasy vysielala televízia JOJŠPORT v priamych prenosoch. Článok priniesol web hockeyslovakia

Od 1. marca zároveň prebieha hlasovanie v súťaži „Celá trieda fandí hokeju“. Triedy, ktoré poslali do konca februára fotku z fandenia počas zápasov, môžu vyhrať zájazd na prípravný zápas seniorskej hokejovej reprezentácie pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v Česku.

Pri pohľade na návštevnosť zápasov mladých reprezentantov je tiež zrejmé, že akcia mala zmysel. Atmosféru na zaplnených „zimákoch“ si pochvaľovali aj hráči. „Bolo to výborné. S chlapcami sme si vraveli, že by mali chodiť školy na každý zápas. Konečne to v hale poriadne žilo, deti fandili a všetci sme si to spoločne užili,“ hovoril útočník Filip Vrábeľ (dnes už hráč Prešova, pozn.) po dueli v Trebišove, ktorý sledovalo 1900 divákov.

Aj prešovský gólman Roman Kaľavský si užil duel pred zaplneným hľadiskom, kam si našlo cestu spolu 3548 divákov. „Deti nám vytvorili naozaj výbornú atmosféru a tento zápas sme si užili.“ Aj pre hráčov JOJ ŠPORT Slovensko 18 boli duely pred skvelou kulisou krásny zážitok a skvelá skúsenosť. „Atmosféra v Trebišove bola naozaj výborná. Pred toľkými deťmi sa hralo veľmi dobre a dovolím si povedať, že sme si za náš výkon zaslúžili aj vyhrať,“ hovoril Andreas Straka.

Plné tribúny v Prešove si vychutnal aj Tomáš Pobežal, ktorý je už stabilným hráčom extraligovej Nitry. Práve z tohto dôvodu nastúpil v drese osemnástky len na dva zápasy. „Kulisa v Prešove bola naozaj krásna a deti vytvorili skvelú atmosféru,“ vravel talentovaný mladík. Pohľad na štatistiky ihneď odhalí, že o účasť na zápasoch mladých reprezentantov bol veľký záujem. Dvanásť duelov videlo spolu 27 234 divákov. Priemer na jedno stretnutie činí 2 269 divákov.

Prísť s nápadom zapojiť do projektu, ktorého pilotné zápasy sa odohrali už v predchádzajúcom ročníku, všetky kluby, sa vyplatilo. „Keď sme pred sezónou s marketingovým manažérom Peťom Petrášom riešili túto aktivitu, povedali sme si, že by to mohlo byť zaujímavé. Mali sme s tým už skúsenosti z minulej sezóny, kedy do toho išli Topoľčany a Martin,“ približuje myšlienku dotiahnuť na zápasy reprezentačnej osemnástky študentov Rastislav Konečný, manažér športového oddelenia SZĽH.

Hodnotenie projektu „Školy idú na repre“ musí vyznievať pozitívne. „Som veľmi rád a touto cestou sa chcem aj poďakovať klubom, ktoré sa toho zhostili na výbornú. Zábery na plné štadióny naprieč celým Slovenskom mnohých uchvátili a aj samotné deti si užili zápasy. Myslím si, že stojí za to zopakovať si to aj v budúcej sezóne. Odkaz, ktorý to malo priniesť, to určite aj prinieslo,“ dodal Rastislav Konečný.

Návštevnosť zápasov projektu „Školy idú na repre“

VLCI Žilina – JOJ Šport Slovensko 18, 925 divákov
HC Topoľčany – JOJ Šport Slovensko 18, 2 320 divákov
HK STEEL TEAM Trebišov – JOJ Šport Slovensko 18, 1 900 divákov
HKM Rimavská Sobota – JOJ Šport Slovensko 18, 894 divákov
HC Prešov – JOJ Šport Slovensko 18, 3 548 divákov
HK ‘95 Považská Bystrica – JOJ Šport Slovensko 18, 2 429 divákov
AquaCity Pikes – JOJ Šport Slovensko 18, 1 493 divákov
Modré krídla Slovan – JOJ Šport Slovensko 18, 3 728 divákov
HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – JOJ Šport Slovensko 18, 1 935 divákov
HK Gladiators Trnava – JOJ Šport Slovensko 18, 2 820 divákov
HK Skalica – JOJ Šport Slovensko 18, 3 389 divákov
TSS GROUP Dubnica – JOJ Šport Slovensko 18, 1 853 divákov

návštevnosť spolu: 27 234 divákov
priemerná návšteva: 2 269 divákov

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora