Program
Hokej - 18.02.2024 13:45

Program prípravných zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie

Slovenská hokejová reprezentácia vstúpi do finálnej fázy prípravy na Majstrovstvá sveta v Česku, ktoré sa uskutočnia od 10. do 26. mája. Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú osem prípravných zápasov, z toho až šesť na domácich klziskách. Vrcholom prípravy bude generálka proti silným Spojeným štátom americkým 7. mája.

Príprava odštartuje náročným dvojzápasom Kaufland Challenge proti Švajčiarsku 11. a 12. apríla. Následne sa Slováci presunú do Nemecka, kde si 18. a 20. apríla zmerajú sily s úradujúcimi vicemajstrami sveta.

Zvyšné štyri duely odohrajú naši hokejisti na domácich klziskách. Čaká ich konfrontácia s Českou republikou (26. a 27. apríla), nováčikom elitnej kategórie MS Poľskom (3. mája) a spomínanými USA (7. mája).

„Teší nás, že sme sa dohodli na kvalitných súperoch, ktorí nás preveria pred svetovým šampionátom,“ povedal generálny manažér reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan. „Švajčiari a Nemci patria medzi medailové ašpirantov, Česi sú vždy nároční. V generálke proti USA nastúpime v najsilnejšej zostave a očakávame skvelé hokejové divadlo pre fanúšikov.“

Dejiská domácich zápasov sa zatiaľ dolaďujú. Slovenský zväz ľadového hokeja o nich a o predaji vstupeniek informuje v najbližšom čase.

„Rokovania so zimnými štadiónmi prebiehajú. Prihliadame aj na play off Tipos Extraligy. Naším cieľom je priniesť reprezentačný hokej do viacerých kútov Slovenska,“ dodal Šatan.

Všetky zápasy slovenskej reprezentácie bude vysielať stanica JOJ Šport

Program prípravných zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie

Dátum Súper Miesto Čas
11. apríla Švajčiarsko - -
12. apríla Švajčiarsko - -
18. apríla (19:30) Nemecko Kaufbeuren -
20. apríla (17:00) Nemecko Augsburg -
26. apríla Česká republika - -
27. apríla Česká republika - -
3. mája Poľsko - -
7. mája USA - -