Program
Hokej - 05.02.2024 09:39

Reprezentačné výbery do 18 aj 19 rokov budú v akcii v Poprade

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Tradičný hokejový turnaj mládežníckych reprezentácií na počesť legendárneho brankára Vlada Dzurillu má tento rok špecifické obsadenie a v Poprade nastúpia hneď dva reprezentačné tímy Slovenska. Konkurovať im budú mladí Nemci, Japonci a Ukrajinci. Pod taktovkou trénera Martina Dendisa budú výlučne nedospelí hokejisti, kým druhé z mužstiev povedie Ivan Feneš a partiu sedemnásťročných doplní aj niekoľko o rok starších spoluhráčov. Veriť sa tak dá v slovenské zlato aj striebro, hoci ich vzájomný zápas nebude zlatým klincom. Narazia na seba hneď na úvod.

Nemeckí dorastenci pred rokom neudržali príslušnosť v elitnej kategórii a po prehranom dvojzápase s Nórskom šli do "béčka". 1A divíziu hrá v "osemnástke" aj Japonsko a Ukrajina. V apríli minulého roka sa usadili na treťom respektíve piatom mieste šampionátového poradia. Postupoval Kazachstan. Zo slovenského herného pohľadu je cieľom vidieť na medzinárodnom fóre čo najviac adeptov na reprezentačný dres, keďže aprílové majstrovstvá sveta sa nezadržateľne blížia. Sledovať budeme deväť hokejistov s ročníkom narodenia 2006, kmeňovým pre aktuálnu "osemnástku". Doplní ich trinásť hokejistov s ročníkom narodenia 2005, ktorých sa ešte bude týkať najbližší juniorský šampionát v Kanade.

"Sme veľmi radi, že sa zídeme na medzinárodnej úrovni s hráčmi, ktorí bojujú o účasť na majstrovstvách sveta. Chceme vidieť v akcii čo najviac hráčov do 18 rokov. Budú mať šancu predviesť sa a ukázať že detaily, ktoré od nich vyžadujeme, zvládajú. Je to pre nás posledná reprezentačná akcia pred záverečnou prípravou na šampionát. Veľa iných šancí už chlapci mať nebudú. Verím, že ukážu, na čo majú a že nám predvedú ten správny spôsob, ktorým chcú súťažiť o miesto vo finálnej nominácii na majstrovstvá sveta," dovysvetlil Martin Dendis.

Fanúšikovia si Turnaj Vlada Dzurillu budú môcť pozrieť priamo na popradskom zimnom štadióne bez nutnosti platiť za vstupné. Druhou možnosťou je web jojsport.sk, kde ponúkneme komentované prenosy. Duely prebehnú na dvoch klziskách - na hlavnej ploche v domovskom stánku HK Poprad a v tréningovej hale. Hrá sa od 7. do 11. februára.

Nominácia tímu SR18 na Turnaj Vlada Dzurillu 2024:
Martin Haronik, Michal Prádel - Andrej Fabuš, Fabian Andrej Ličko, Tomáš Šlank, Adam Beluško, Vladimír Dravecký, Samuel Kupec, Samuel Húževka - Miroslav Šatan, Michal Liščinský, Pavol Prokopovič, Tomáš Pobežal, Tomáš Chrenko, Adam Nemec, Andreas Straka, Tobias Tomík, Jozef Šilhár, Ján Chovan, Michal Svrček, Nicolas Vrtiel, Alex Zálešák; tréneri: Martin Dendis, Michal Dostál, Andrej Kmeč, Adam Štepanovský

Nominácia tímu SR19 na Turnaj Vlada Dzurillu 2024:
Patrik Kliment, Jakub Irsák, Alan Lenďák - Tomáš Královič, Róbert Fedor, Samuel Šimon, Peter Valent, Maxim Sakmár, Patrik Vaverčák, Marko Hrenák, Adam Kalman, Branislav Král - Michal Plančár, Patrik Masnica, Martin Rudolf Liška, Dávid Havadej, Matúš Vojtech, František Ridzoň, Richard Hazala, Leo Vratislav Krchňavý, Simon Semančík, Dario Lašš, Adam Cedzo, Lukáš Klečka;  tréneri: Ivan Feneš, Tomáš Surový, Martin Štrbák, Jozef Urdák

Program Turnaja Vlada Dzurillu 2024:
streda 7. februára o 13:30: Japonsko '18 - Nemecko '18 (tréningová hala)
streda 7. februára o 17:00: Slovensko '18 - Slovensko '19 (hlavná plocha)
štvrtok 8. februára o 13:30: Slovensko '19 - Ukrajina '18 (tréningová hala)
štvrtok 8. februára o 17:00: Slovensko '18 – Japonsko '18 (hlavná plocha)
piatok 9. februára o 13:30: Ukrajina '18 – Nemecko '18 (tréningová hala)
piatok 9. februára o 17:00: Slovensko '19 – Japonsko '18 (tréningová hala)
sobota 10. februára o 13:30: Japonsko '18 - Ukrajina '18 (tréningová hala)
sobota 10. februára o 17:00: Slovensko '18 – Nemecko '18 (hlavná plocha)
nedeľa 11. februára o 13:30: Slovensko '19 – Nemecko '18 (tréningová hala)
nedeľa 11. februára o 17:00: Slovensko '18 – Ukrajina '18 (hlavná plocha)