Program
Hokej - 15.12.2023 20:40

Slováci zvíťazili nad Lotyšmi 3:0 a obhájili Kaufland Cup

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojšport

Po triumfe 9:0 nad Nórskom zohrajú Slováci duel o trofej Vianočného Kaufland Cupu s Lotyšskom v piatok od 18:00. Naše vysielanie začne štúdiom už od 17:30, Ladislav Fabo v ňom privíta Dominika Graňáka s Rastislavom Konečným, duel komentujňú Pavol Pindják a Rastislav Konečný. 

Slovenskí hokejisti obhájili na domácom Vianočnom Kaufland Cupu vlaňajšie prvenstvo. V piatkovom zápase zdolali Lotyšov 3:0. Triumf zariadili dvomi gólmi kapitán Marek Hrivík a raz sa presadil Viliam Čacho. Brankár Samuel Hlavaj si pripísal čisté konto a napodobnil Stanislava Škorvánka, ktorý neinkasoval proti Nórom (9:0).
        Turnaj v Bratislave slúžil tímu trénera Craiga Ramsayho ako príprava pred MS, ktoré sa uskutočnia v Česku od 10. do 26. mája. Na druhom mieste v tabuľke skončili Lotyši, ktorí vo vzájomnom stretnutí zdolali severského súpera 5:0.
        Slováci sa predtým predstavili na novembrovom Nemeckom pohári, kde s bilanciou dve víťazstvá a jedna prehra obsadili druhé miesto.

        Vianočný Kaufland Cup 2023:
        SLOVENSKO - Lotyšsko 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
        Góly: 7. Čacho, 20. Hrivík (Lantoši, Okuliar), 58. Hrivík (Kašlík, Bačik). Rozhodovali: Stano, J. Konc ml. - Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8567 divákov.
        Slovensko: Hlavaj - Mudrák, Gajdoš, Beňo, Golian, Bodák, Bačik, Stacha - Lantoši, Hrivík, Okuliar - Cehlárik, Cingel, Zuzin - Kudrna, Tamáši, Kašlík - Lamper, Čacho, Mucha
        Lotyšsko: Vitols – Mamčics, Freibergs, Ozols, Bindulis, Andžans, Tumanovs, Alksnis, Goršanovs – Daugavinš, Batna, Balcers – Tralmaks, Egle, Ri. Bukarts – Krastenbergs, Berzinš, Andersons – Lapinskis, Rokis, Ravinskis

        Slovákom patril úvod a vytvorili si už v prvých minútach niekoľko šancí, no zlyhali v koncovke. Prvý gól duelu dal v 7. minúte Čacho, ktorý získal puk po obrovskej chybe obrany Lotyšov a v samostatnom úniku prekonal Vitolsa. Postupne sa aj hostia dostali do niekoľkých zakončení, ale Hlavaj ich pokusy vykryl. V presilovej hre mohol vyrovnať Batna, trafil však len do žŕdky. Pred koncom prvej časti získal puk Okuliar, prihral Lantošimu a ten našiel na druhej strane voľného kapitána Hrivíka, ktorý zvýšil na 2:0.
        Lotyši pohrozili v prvej minúte druhej časti strelou Bukartsa a jeho zakončenie skončilo opäť na žŕdke. Vo zvyšnom čase prostredného dejstva bola hra vyrovnaná, no oba tímy si vytvorili niekoľko šancí. Sám išiel na bránku Hrivík a potom aj Mucha s Lamperom, ale neprekonali brankára Vitolsa. Na opačne strane mohol znížiť Tralmaks, zakončil však len do betónov Hlavaja.
        Slováci v úvode tretej časti nevyužili početnú výhodu o dvoch hráčov. Bukarts bol v 47. minúte blízko k zníženiu, Hlavaj však držal čisté konto a vyznamenal sa aj o osem minút neskôr počas veľkej príležitosti Bukartsa v oslabení. Domáci rozhodli o triumfe necelé dve minúty pred koncom, keď Hrivík strelil druhý gól v stretnutí.

        konečná tabuľka turnaja:
        1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 12:0 6
        2. Lotyšsko 2 1 0 0 1 5:3 3
        3. Nórsko 2 0 0 0 2 0:14 0

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora