Program
Hokej - 07.12.2023 10:19

Minuloročný finalista a traja ašpiranti na premiérový pohárový triumf

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Tretí ročník Joj Šport Slovenského pohára bude hľadať svojho víťaza v Považskej Bystrici a domácich "panterov" možno považovať za potenciálneho čierneho koňa finálového víkendu. Top favoriti sa však stretnú hneď v prvom semifinále, a to zverenci Ernesta Bokroša a Tibora Tartaľa. Vlci Žilina hrali finále v oboch predošlých edíciách. V roku 2021 to bolo s trofejou v rukách, o rok neskôr z toho bola finálová prehra s Humenným. HC Prešov sa neodvoláva na minulý prešovský klub, a teda ani na finalistu z edície 2020/21. Skladba kádra aj tohtosezónne výkony však vytvárajú pôdu pre možný úspech. Zabúdať netreba ani na Žiar nad Hronom. Indiánom sa neverilo ani pred štartom minulosezónneho play-off SHL a z desiateho miesta podnikli výpad až do semifinále, v ktorom trápili Žilinčanov.

Dianie finálového víkendu je rozložené na 9. a 10. december, pričom návštevníkom sa núka aj hokejové vianočné mestečko, rozložené v tesnej blízkosti zimného štadióna. "V rámci nového konceptu vyvrcholenia JOJ Šport Slovenského pohára sme chceli pripraviť pre fanúšikov niečo, čo tu ešte nebolo. Blížia sa sviatky, a tak sme sa rozhodli preniesť vianočnú atmosféru medzi hokejových priaznivcov. Aj vďaka spolupráci s predstaviteľmi Mesta Považská Bystrica a našim partnerom Zlatým bažantom zabezpečíme niekoľko stánkov s dobrým jedlom a kvalitnými nápojmi," predstavil myšlienku manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný.

Trio mužstiev pôjde do semifinále ako nezdolané. Prešov v dueloch proti Aquacity Pikes, Humennému a Kežmarku nastrieľal dvadsať gólov a nestratil ani bod. S čistým štítom cez B-skupinu prešla aj Žilina, hoci Modré Krídla zdolala len o gól a ani výhra 4:1 nad Dubnicou debaklom nebola. Okrem toho si Vlci poradili aj so Skalicou. Považská Bystrica sa do formy dostala až na konci októbra a počas skupinovej fázy pohára bola v úspornejšom režime. Zodpovedá tomu aj sumárne skóre 9:3 v konkurencii Rimavskej Soboty, Púchova a Dolného Kubína. Prehru v tomto ročníku okúsili len Žiarčania, v skupine najvyrovnanejšej. Po triumfe nad Novými Zámkami a Topoľčanmi už zakopnutie v Trnave nič nezmenilo.

Program finálového víkendu Joj Šport Slovenského pohára 2023:
sobota 9. decembra o 14:15:  Vlci Žilina - HC Prešov
sobota 9. decembra o 18:00:  MŠK Indian Žiar nad Hronom - HK '95 Považská Bystrica
nedeľa 10. decembra o 14:00:  finálový zápas

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora