Program
Hokej - 02.12.2023 09:51

Zostava pre Kaufland Cup odlišná oproti Nemeckému poháru

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Slovenský zväz ľadového hokeja predstavil menoslov hráčov, ktorí nás budú v polovici decembra reprezentovať na domácom Vianočnom Kaufland Cupe. Zostava sa oproti Nemeckému poháru značne líši a svoje miesto si "obhájila" len deviatka hráčov. Craig Ramsay a Miroslav Šatan povolali niekoľko skúsenejších mužov zo zahraničných líg, ako je Martin Marinčin, Róbert Lantoši, Peter Cehlárik či Marek Hrivík. V bránkovisku sa ukáže účastník predchádzajúcich majstrovstiev sveta Stanislav Škorvánek a vôbec prvý raz v kariére si najcennejší dres oblečie obranca Patrik Bačík.

Jediný novic v zostave, 28-ročný obranca Bačik, tretiu sezónu pôsobí v radoch Banskej Bystrice. Je jedným z desiatich hráčov z domácej extraligy, ktorým dominuje HKM Zvolen s triom reprezentantov. Rovnako desať mužov bolo povolaných z českej ligy a dvaja zo Švédska. V Bratislave si Slovensko zahrá s Lotyšskom a Nórskom. V tomto zložení naši turnaj minulý rok vyhrali a víťazmi domáceho podujatia sa môžu stať siedmy raz po sebe.

"Spravidla vždy sa snažíme zložiť pre domáci turnaj čo najkvalitnejšie mužstvo. Pozvali sme hráčov zo slovenskej a českej extraligy, ale aj zo severu Európy. Verím, že zopakujeme triumf z minulého roka. Keď hráme doma, chceme víťaziť. Touto cestou by som chcel pozvať fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť. Verím, že spoločnými silami sa nám podarí uspieť," povedal generálny manažér slovenského národného tímu Miroslav Šatan.

Reprezentácia sa v Bratislave zíde v pondelok 11. decembra a prvý zápas ju čaká v stredu proti Nórom. Na piatok je naplánované stretnutie s Lotyšskom. Turnajom vás prevedieme vo vysielaní Joj Športu aj so zápasovými štúdiami.

Nominácia Slovenska na Vianočný Kaufland Cup 2023:
Brankári: Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce, 8 zápasov), Matej Tomek (HC Litvínov/ČR, 11)
Obrancovia: Patrik Bačik (HC'05 Banská Bystrica, 0 zápasov/0 gólov), Michal Beňo (HC Slovan Bratislava, 16/1), Martin Bodák (HK Dukla Ingema Michalovce, 5/0), František Gajdoš (HK Nitra, 18/0), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava, 13/0), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR, 44/1), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec/ČR, 44/6), Dávid Mudrák (HKM Zvolen, 16/0)
Útočníci: Peter Cehlárik (Leksands IF/Švéd., 50/20), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno/ČR, 58/8), Viliam Čacho (HC Oceláři Třinec/ČR, 22/5), Adrián Holešinský (HC Škoda Plzeň/ČR, 27/6), Marek Hrivík (Leksands IF/Švéd., 42/8), Andrej Kudrna (HC Litvínov/ČR, 68/16), Patrik Lamper (HC Košice, 15/2), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR, 59/10), Miroslav Mucha (HKM Zvolen, 8/2), Oliver Okuliar (Mountfield HK/ČR, 20/5), Alex Tamáši (Mountfield HK/ČR, 33/4), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 26/2)

Program Kaufland Cupu 2023:
streda 13. decembra o 18:00:  Slovensko - Nórsko
štvrtok 14. decembra o 18:00:  Nórsko - Lotyšsko
piatok 15. decembra o 18:00:  Slovensko – Lotyšsko

Tagy: Kaufland Cup