Program
Hokej - 18.11.2023 22:29

Trenčín z čela EUHL zosadil prekvapenie z Rumunska

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Na obrazovkách Joj Športu vám v tejto sezóne ponúkame aj duely Európskej univerzitnej hokejovej ligy. V sobotu to bolo stretnutie trenčianskeho tímu so žilinským a dianie sa začalo veľmi rýchlo uberať očakávaným smerom. Domáci Gladiátori na Zimnom štadióne Pavla Demitru vyhrali vysoko 13:1, keď po prvej časti hry viedli o dva góly, no po dvoch mali už osemgólový náskok. Medzi hviezdy stretnutia sa zaradil Erik Smolka, Roan Buchman, Tomáš Adamovič či Marcel Škvarka. Prvý menovaný bol pri piatich góloch svojho mužstva, z toho tri dal. Hetrikom sa blysol aj druhý menovaný, zvyšní dvaja končili so zhodnou vizitkou 2+1.

Gladiators Trenčín sú šampiónmi EUHL z minulej sezóny, kedy vo finále pokorili Banskú Bystricu. Šlo o ich druhý triumf po sebe v medzinárodnej súťaži, ktorá v minulosti mala početnejšie české, maďarské alebo rakúske zastúpenie. V súčasnosti je z osmičky tímov pätica slovenských. Konkuruje im jedna poľská partia, jedna maďarská a jedna rumunská. Poslední spomenutí, Sapientia U23, sú zatiaľ príjemným prekvapením sezóny a vyhrievajú sa na druhom mieste tabuľky. Ide o univerzitný tím z Rumunska, hoci z regiónu primárne obývaného Maďarmi. Zo siedmich zápasov vyhral štyri. S prvými Trenčanmi to má 1-1 na zápasy, jeho druhým premožiteľom je Praha.

Od tímu Žilinskej univerzity nie sú vysoké očakávania a už tretí rok sa nachádza v dolnej polovici tabuľky. Z ôsmich duelov vyhral iba jeden. Konkurenciu v EUHL z nespomenutých tímov dotvára Nitra, Košice, Györ a Osvienčim, ktorí sa v tomto poradí nachádzajú medzi štvrtým a siedmym miestom aktuálneho poradia. Ku dnešnému dňu má liga ešte 33 neodohraných zápasov základnej časti a 30. novembra na takýto duel narazíte v našom vysielaní opäť.

Od 19-tej hodiny si posvietime na dianie medzi Philosophers Nitra, reprezentujúcim Univerzitu Konštantína Filozofa, a University Spartacus, celok zložený z troch škôl - Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika a Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie.