Program
Hokej - 15.11.2023 08:21

Škoda zápasu s Dánskom, zhodujú sa hokejisti po Nemeckom pohári

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Prvý turnaj reprezentačnej sezóny, smerujúcej ku svetovému šampionátu v Českej republike, je za nami a Slovensko obsadilo konečné druhé miesto za domácim výberom. Nemci ovládli tradičný novembrový turnaj okrúhly desiaty raz a tretíkrát po sebe. Nič na tom nezmenil ani fakt, že zverenci Craiga Ramsayho domáce mužstvo v poslednom zápase v Landshute zdolali 2:1. Keďže zhodne šesť bodov mali aj Dáni, rozhodovala minitabuľka troch tímov. V nej tímu Harolda Kreisa pomohla výhra nad Dánmi 4:1 v prvý hrací deň. Takto Slovensko potrebovalo v závere skórovať ešte raz.

Slovenská reprezentácia tento pohár ovládla v rokoch 1997, 2006, 2011 a 2016. S kanadským koučom na lavičke sa zatiaľ podobný počin nepodaril a zopakovalo sa naše umiestnenie spred dvoch rokov. Vysoké ciele boli deklarované aj teraz, kedy na turnaj vycestovala zostava, zložená výlučne z hráčov Tipos Extraligy a najvyššej českej súťaže. Po výhre 7:1 nad Rakúskom sme však nestačili na Dánov pomerom 3:4, a to spravilo cez naše plány patričný škrt.

Lídrom turnajovej produktivity sa stal slovenský kapitán Peter Čerešňák s bilanciou 0+5. "Podali sme lepší výkon ako včera, sme radi. Chceli sme vyhrať turnaj, ale reparát po zápase s Dánskom nám vyšiel a za to sme radi," zhodnotil obranca Dynama Pardubice. Lukáš Cingel aj Oliver Okuliar skórovali zhodne po trikrát a v spoločnosti Nemca Baumgartnera obsadili delené prvé miesto tabuľky strelcov. "Myslím si, že sme hrali dobre, každý tam nechal všetko. Vyhrali sme a to je veľmi dobre. Z toho, že sme nevyhrali turnaj, nemusíme robiť paniku. Škoda, že to Nemenevyšlo proti Dánsku, ale každý ukázal, čo je v ňom. Môj faul v závere bol nešťastný," skonštatoval po turnaji Okuliar, elitný strelec z českej extraligy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora