Program
Hokej - 13.11.2023 14:04

Cez prestávku lídrami Žilina, Galamboš a Peresunko

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Podobne ako extraliga, aj druhá najvyššia hokejová súťaž prešla dvanásťdňovou reprezentačnou prestávkou a po nej sa mužstvá vracajú naspäť na ľad. Najvýhodnejšie postavenie majú Vlci Žilina, ktorí držia prvé miesto s päťbodovým náskokom a navyše majú zápas k dobru. Druhé sú Topoľčany. Po minulosezónnom útlme potvrdzujú, že v SHL-ke respektíve prvej lige dlhodobo patria medzi popredné mužstvá. V dobrej forme sú aj nižšie postavené celky. Považská Bystrica vyhrala tri zápasy v rade, Dubnica dokonca šesťkrát po sebe bodovala naplno. Naopak, šnúry prehier citeľne pokazili postavenie Rimavskej Soboty, Trebišova aj Žiaru na Hronom.

Reprezentačný výber do osemnásť rokov stále čaká na svoj prvý tohtosezónny bod. Ich minuloroční predchodcovia sa ho dočkali vo svojom šiestom zápase Tipos SHL, o rok starší kolegovia v treťom kole získali bod a v nasledujúcom kole dokonca vyhrali. Je však zvykom, že Joj Šport Slovensko 18 máva silné druhé polovice svojho ligového účinkovania a v septembri či októbri býva cítiť nezohranosť aj zvykanie si na seniorskú úroveň hokeja.

Po dlhodobom prešovskom kraľovaní individuálnym štatistikám má aktuálna tabuľka produktivity žilinského lídra. Peter Galamboš deväťkrát skóroval a pridal 15 asistencií. Dvadsaťbodový je aj Róbert Varga, no i tak Vlci nemajú najlepšiu ofenzívu v súťaži. Tou sa môže popýšiť HC Prešov. Medzi desiatimi najlepšie bodujúcimi hokejistami je hneď trio, ktoré háji tieto klubové farby. Najlepšieho strelca však majú Aquacity Pikes. Oleksandr Peresunko už deväťkrát nastúpil v extralige, no pätnásť prvoligoych gólov je stále nedosiahnutou métou pre Žiarčana Martin Jakúbeka, Prešovčana Dávida Kohúta či Slovanistu Dušana Klučiara.

Zápasom Tipos Slovenskej hokejovej ligy sa venujeme aj v našom live vysielaní

Pätnásť odohraných kôl zodpovedá tretine vypísaného programu základnej časti SHL. Tá končí 3. marca. O tri dni neskôr by mala začať kvalifikácia play-off, ktorú hrajú tímy zo siedmeho až desiateho miesta. Na hranici týchto priečok sa nateraz nachádzajú Modré Krídla Slovan, Považská Bystrica, popradské "Šťuky", Žiar nad Hronom, Trebišov a Trnava. Pre bratislavský tím by to bolo obhájenie pozície spred roka, kedy sa zo šiestej priečky zmestil medzi priamych štvrťfinalistov play-off. Aquacity Pikes a Steel Team sú novými tímami v lige, no ich strata na top šestku je nateraz výrazná.

Najbližší program priamych prenosov z Tipos SHL:
pondelok 20. novembra o 16:00: Joj Šport Slovensko 18 - HKM Rimavská Sobota
utorok 21. novembra: HC Topoľčany - HK Gladiators Trnava
streda 22. novembra o 17:30: Vlci Žilina - TSS Group Dubnica
štvrtok 23. novembra o 16:00: Joj Šport Slovensko 18 - Vlci Žilina
streda 29. novembra o 17:30: HK Skalica - HK Gladiators Trnava
štvrtok 30. novembra 16:00: Joj Šport Slovensko 18 - HK 95 Považská Bystrica

Tagy: SHL