Hokej - 07.11.2023 13:12

Považská Bystrica chystá veľkú finálovú pohárovú šou

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Hľadá sa tretí víťaz Joj Šport Slovenského pohára alebo mužstvo, ktoré dokáže ako prvé túto súťaž ovládnuť dvakrát. V sezóne 2023/24 sa začalo skupinovou fázou, ktorej sa zúčastnilo šestnásť tímov a najlepší z každej skupiny postúpil do finálového víkendu. Podobne ako základná časť pohára, aj play-off má odlišný formát oproti predošlým edíciám. Dejiskom troch posledných zápasov bude v priebehu dvoch dní jeden zimný štadión a voľba padla na Považskú Bystricu. Tá sľubuje veľkú šou a prezentáciou, pod ktorou HK '95 nespoznáme. Finálový víkend je naplánovaný na 9. a 10. decembra.

Jeho účastníkmi sú domáci HK '95 Považská Bystrica, Vlci Žilina, HC Prešov a HK MŠK Indian Žiar nad Hronom. Z tohto kvarteta sa z prvenstva v minulosti tešila len Žilina, a to pred dvomi rokmi. Finálový zápas vtedy vyhrala na prešovskom ľade, no šlo o iný prešovský klub než je tohtoročný semifinalista. Ten je veľmi ambicióznym nováčikom na hokejovej scéne a vo svojej premiérovej sezóne Tipos SHL sa neradí medzi adeptov na prvenstvo len na papieri, ale aj výkonmi. Tohtoročné semifinále bude mať len jednozápasový formát a víťazi sobotných popoludňajších meraní síl sa v nedeľu o 14:00 stretnú vo finále. Semifinálovými dvojicami sú Žilinčania s Prešovčanmi a Žiarčania s Považskobystričanmi.

Permanentky na sobotu aj nedeľu šli do predaja za 12 eur, jednotlivé zápasy sa predávajú po päť eur. Alternatívu voči tomu však ponúkame našim divákom aj my, keďže všetky tri stretnutia odvysielame v priamom prenose.

"V uplynulých dvoch sezónach sme zaznamenali veľké rozdiely v návštevnosti semifinálových a finálových zápasov. Zatiaľ čo na semifinálové stretnutia si diváci hľadali cestu ťažšie, finálové súboje mali výbornú atmosféru aj športovú kvalitu. Našou snahou v aktuálnom ročníku bolo zvýšiť počet duelov, v ktorých pôjde o všetko. Preto sme pristúpili k zmene formátu a veríme, že finálový víkend bude divácky atraktívnejší," vysvetlil pred časom manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný. Možnosť hostiť event mali všetci štyria semifinalisti a traja z nich prejavili záujem. Voľba padla na Považie, keďže Žilina v minulosti už túto česť mala a Žiar nad Hronom nakoniec kandidatúru vzdal.