Program
Hokej - 22.08.2023 11:13

Postupové šance hokejistiek sa rapídne znížili

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Po dvoch odohraných zápasoch Sloveniek na ženských Majstrovstvách sveta 2023 1A divízie sa šance na postup medzi elitu rapídne znížili. V súbojoch s Holandskom a Čínou totiž nestrelili ani gól a po boku Nórska sa ocitli na chvoste priebežného poradia. Pred nimi sú ešte tri zápasy, čiže väčšia časť šampionátového programu. Pri očakávanej vyrovnanej konkurencii by sa viacerí súperi mali o body navzájom pripraviť. Nádej na ukoristenie jedného z dvoch postupových miest preto žije. Potrebné však je streliť gól, čo sa Slovensku nepodarilo už 174 minút. Viac ako jeden presný zápas v dueli strelili naposledy v apríli.

Najbližším súperom Sloveniek je Nórsko, ktoré rovnako vstup do Majstrovstiev sveta vôbec nezvládlo a na konte má dve prehry. "Mali sme málo času na regeneráciu po ťažkom a vyrovnanom súboji s Číňankami. Chýbala nám väčšia energia, ale nemôžeme sa na to vyhovárať. Holanďanky boli silné v osobných súbojoch v rohoch klziska. Vyprodukovali síce menej streleckých pokusov ako my, boli však efektívnejšie a využili svoje šance. Naše hráčky mali viackrát blízko ku gólu, trafili sme žŕdku. Dlho sme hrali bez brankárky, zvýšili sme aktivitu v tretej tretine, ale neprinieslo to obrat. Turnaj je stále na začiatku," povedal tréner Arto Sieppi po prehre 0:1 s Čínou a 0:3 s Holandskom.

Domáca Čína je spoločne s Rakúskom zatiaľ stopercentná, pričom naše susedky v konfrontáciách s Dánskom a Nórskom nedostali gól. Dánky a Holanďanky majú po tri body. Povedať možno, že sa majstrovstvá zatiaľ vyvíjajú v rozpore s papierovými predpokladmi. Rakúsky tím bol podľa bookmakerov v oboch dueloch so severoeurópskymi tímami miernym outsiderom. Stávkové kancelárie s kurzom na úrovni 1,2 očakávali aj slovenské víťazstvo nad Holandskom. Platí zatiaľ druhý často omieľaný fakt, a to veľká vyrovnanosť družstiev. Stretávajú sa totiž tímy z 11. až 18. miesta svetového poradia, teda prakticky susedia.

Najbližší zápas čaká Slovenky v stredu 23. augusta od 7:00. Sledovať ho môžete v našom priamom prenose