Program
Hokej - 17.08.2023 18:52

Hossovi skladajú poklonu držitelia dvadsiatich Stanley Cupov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Kto sledoval najlepšiu ligu sveta pred desiatimi rokmi, ten rozhodne nemôže nechať bez povšimnutia piatkové dianie v Trenčíne. Rozlúčkový exhibičný zápas Mariána Hossu prinesie pod Čákov hrad obrovské hviezdy svetového hokeja a zároveň hokejistov, ktorí boli dôležitými spoluhráčmi slovenského útočníka v rôznych obdobiach úspešnej kariéry. 44-ročnému forwardovi prídu vzdať hold osobnosti, s ktorými sa stretol v Atlante, Ottawe, Detroite, Chicagu, v našom národnom tíme aj Dukle Trenčín. Okrem zvučných slovenských mien neváhali pricestovať ani Američania, Kanaďania, Švédi alebo Česi.

Viaceré médiá prišli s číselným sumárom hráčov, ktorí si zahrajú v "Marián Hossa Goodybe Game". Hovorí za nich bez mála 26-tisíc odohraných zápasov v NHL, štyridsať získaných Stanley Cupov, trinásť šampionátových a deväť olympijských zlatých medailí, desať Norrisových trofejí a štyri ocenenia Conna Smytha. To nie je vôbec málo. Menoslov si organizátori poriadne vychutnali a deň po dni predstavovali ďalšie mená. Posledné pribudlo len včera, a to pre nešťastné zranenie českého útočníka Jiřího Hudlera na golfovom turnaji. Výzvu prijal Branko Radivojevič, ktorý tak pribudol do zoznamu hráčov, nie však zatiaľ do zostavy. Rozloženie síl v čiernom a bielom tíme zistíme až žrebom tesne pred zápasom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marian Hossa (@marianhossa81)

"Myšlienka takejto rozlúčky vzišla už dávnejšie. Prvotne som jej nebol príliš naklonený, ale agent Peter Neveriš ma nahováral, že by bolo pekné rozlúčiť sa takýmto zápasom doma na Slovensku. Časom som sa pozrel na to z iného pohľadu a povedal som si, že do toho pôjdem," priznal Marián Hossa, ktorý je sám víťazom troch Stanley Cupov. "Vybral som si chlapcov, s ktorými som sa počas mojej kariéry najviac zblížil. Pôsobil som s nimi v kluboch NHL alebo v reprezentácii a dodnes sme spolu v kontakte. Začal som ich postupne oslovovať a som rád, že mnohí z nich sa objavia v piatok v Trenčíne," dodal ku exhibícii.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora