Hokej - 28.07.2023 17:09

Hokejista roka sľubuje vyrovnané výsledky najsledovanejšej ankety

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Prvé štyri roky najprestížnejšej individuálnej hokejovej určovalo len Najlepšieho hokejistu sezóny, v roku 1998 pribudli aj ďalšie zaujímavé kategórie. Do roku 2013 ceremoniál poznáme ako Zlatý puk a v súčasnosti sa už terminológia zmenila na Hokejistu roka. Galavečer sa uskutoční v priestoroch hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave 9. augusta večer. Všetko podstatné vám vo svojom live vysielaní sprostredkuje Joj Šport.

Minulý rok sa víťazom najsledovanejšej kategórie stal Juraj Slafkovský za výnimočný rok s olympijským pekinským bronzom a pozíciou draftovej jednotky NHL. Šlo o najmladšieho víťaza ankety, ktorú v minulosti šesťkrát opanoval Marián Hossa, rovnako Zdeno Chára a po tri razy Peter Bondra a Miroslav Šatan. Slovenský zväz ľadového hokeja sa vrátil ku galavečerovému formátu po dvoch rokoch covidovej odmĺky. Obhajcom prvenstva medzi brankármi je Patrik Rybár, kráľovnou ženského hokeja za rok 2022 bola Nicol Lucák Čupková, trénerský honor drží v rukách Craig Ramsay a najlepším rozhodcom z predošlej edície bol Peter Stano.

Kto je v hre pre edíciu 2023? Uplynulá sezóna nemala slovenského držiteľa Stanley Cupu a vo všeobecnosti sa očakáva celkom vyrovnaný výsledok. Vysoko by sa mohol nachádzať Dalibor Dvorský, piaty najvyššie vydraftovaný Slovák v histórii a opora nášho dorasteneckého tímu na svetovom šampionáte. S "Céčkom" na drese tento turnaj absolvoval Martin Štrbák a našu reprezentáciu dotiahol ku štvrtému miestu. V NHL mal slušnú sezónu Tomáš Tatar, suverénne najproduktívnejší Slovák v NHL, ktorý mal doteraz len tri produktívnejšie sezóny v kariére. V štruktúrach Calgary Flames sa uchytil Adam Ružička, ktorý v medziročnom porovnaní odohral dvojnásobný počet zápasov a nazbieral dvojnásobný počet bodov. Z Česka možno vypichnúť třineckého ťahúňa Marka Daňa, druhého najproduktívnejšieho hráča extraligy a zároveň šampióna. Plusové bodíky za seniorské MS pochytal Marek Hrivík.