Program
Hokej - 14.07.2023 08:12

Synovia slávnych otcov sa chystajú na Hlinka Gretzky Cup

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Dva týždne delia náš národný hokejový tím osemnásťročných od ostrého štartu Hlinka Gretzky Cupu. Po vynikajúcom druhom mieste z roku 2021 prišlo stále slušné šieste miesto z roku 2022 a súčasní dorastenci majú na seba týmito výsledkami upletený bič. Svoje skupinové ťaženie absolvujú na trenčianskom zimnom štadióne proti Kanade, Fínsku a Švajčiarsku. Nový tréner Martin Dendis mal v úvode prípravy k dispozícii 44 hráčov a prvotným zameraním bola taktická príprava.

"Spolu s kolegami sme boli príjemne prekvapení tým, čo sme videli. Chlapci ukázali veľkú súťaživosť i odhodlanie pobiť sa o miesto v ďalšej nominácii. Ich prístup nás veľmi potešil. Z hokejovej i charakterovej stránky splnil kemp naše očakávania. S hráčmi sme počas neho absolvovali aj individuálne pohovory," pochválil Martin Dendis ročník 2006, ktorého sa aktuálna edícia primárne týka. V nominácii sú aj známe mená, respektíve synovia slávnych otcov ako Miroslav Šatan, Vladimír Dravecký, Samuel Húževka, Luka Radivojevič, Patrik Rusznyák či Alex Zálešák.

Hlinka Gretzky Cup 2023 vysiela v priamych prenosoch Joj Šport

V druhom bloku prípravy absolvujú naši mladíci aj medzištátny prípravný duel proti Spojeným štátom americkým. Tým ich predchodcovia čelili v semifinále najaktuálnejších Majstrovstiev sveta a prehrali 1:7. Okrem domovského stánku Dukly Trenčín bude turnaj prebiehať aj v českej Břeclavy, v tradičnom dejisku Hlinka Gretzky Cupu. U susedov sa hrá základná skupina s Českom, Švédskom, USA a Nemeckom. Dejiská zápasov play-off budú záležať od toho, do ktorej fázy sa prepracujú domáce národné tímy.