Program
Hokej - 28.06.2023 18:14

Potvrdené skupiny MS, o lístky sa najprv bude súťažiť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Akousi definitívnou tlačovou konferenciou potvrdili organizátori najbližšieho hokejového svetového šampionátu celú akciu, zloženie základných skupín aj niekoľko dôležitých detailov. Slovensko sa z Ostravy už sťahovať nebude a jeho súpermi bude USA, Nemecko, Švédsko, Lotyšsko, Francúzsko, Kazachstan a Poľsko. V Prahe domácich Čechov doplnia Rakúšania, Švajčiari, Briti aj Nóri, Dáni, Fíni a Kanaďania.

V pôvodne avizovanom zložení základných skupín nastala jedna zmena, ale s tou sa už vopred počítalo. Kanaďania si vymenia svoje miesto s USA a kým "javorové listy" zamieria do hlavného mesta, Američania budú v zozname našich súperov. "Vďaka tomu, že boli Česi a Slováci rozložení do odlišných skupín, sme mohli využiť právo usporiadateľa a spraviť výmenu zámorských celkov. Poliaci sú veľkí športoví nadšenci, takže veríme, že si historickú udalosť nenechajú ujsť," povedal Jan Černý, riaditeľ športovej sekcie organizačného výboru ku rozloženiu geograficky blízkych krajín, od ktorých sa očakáva, že budú plniť haly. Záujem o vstupenky sa očakáva veľký a do predaja pôjdu v októbri, najprv formou balíčkov.

Denné balíčky majú ísť do predaja za 65 až 211 eur v rámci prvej a druhej kategórie. Obe haly však budú mať aj najmenej lukratívne miesta tretej kategórie od 42 eur. Novinkou je možnosť získať prednostné právo na vstupenky formou súťaže. "Inšpirovali sme sa olympijskými hrami, svetovým šampionátom v ragby a poslednými MS v hokeji. Cieľom súťaže je zabezpečiť rovnocennú príležitosť k získaniu vstupeniek. Výherca získa možnosť nákupu jednej až šiestich vstupeniek," priblížili Česi systém. Záujemcovia sa zaregistrujú cez web 2024.iihfworlds.com, kde si vyberú preferované dni a termíny, o ktoré majú záujem. V druhej polovici septembra prebehne žreb a následne distribúcia približne 20 percent vstupeniek.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora