Program
Hokej - 22.06.2023 14:06

Hlinka Gretzky Cup prvý raz v Trenčíne

redakcia Autor: redakcia, Tomáš Magáth | Zdroj: JOJŠport/TASR

Počas augusta nemajú mladí hokejisti toľko klubových povinností, a to je jeden z dôvodov, prečo je Hlinka Gretzky Cup najväčšou a najdôležitejšou prehliadkou draftových talentov v národných tímoch. Elitní mladíci zo zámoria, Česka, Fínska, Švédska či Slovenska sa ukážu na jednom turnaji vo vzájomných zápasoch a dejiskom aktuálneho ročníka bude Česko a Slovensko. Televízia Joj Šport sa bude hlásiť s priamymi prenosmi a podobne ako minulý rok si opäť ukážeme všetko dôležité z tohto eventu. Česká časť turnaja má svoje dejisko tradične v Břeclavy, slovenská časť prebehne na trenčianskom ľade.

Slovenskí reprezentanti do osemnásť rokov sa v základnej skupine stretnú so Švajčiarskom, Kanadou a Fínskom. Zimný štadión Pavla Demitru je piatym slovenským dejiskom turnaja, ktorý sa u nás hrá od 90. rokov. Jeho výberu pomohla hokejová tradícia v meste, že ide o bývalé pôsobisko Ivana Hlinku aj poloha pri českých hraniciach, keďže dve haly takto oddeľuje 120-kilometrová vzdialenosť. Navyše, štadión čerstvo prešiel rekonštrukciou, ktorá ho zaradila medzi moderné stánky s medzinárodným potenciálom. Slováci tam okrem zápasov absolvujú aj celú prípravu, ktorá štartuje 17. júla a jej súčasťou je aj prípravný zápas proti USA.

Prvé zápasy Hlinka Gretzky Cupu 2023 sa hrajú 31. júla a pre Slovensko pôjde hneď o dôležitý zápas proti Švajčiarsku, ktorý tradične do veľkej miery určuje naše konečné umiestnenie. Lepšie dva tímy z každej základnej skupiny postúpia do semifinále, popri ktorom sa hrá duel o konečné piate a siedme miesto. Obhajcami prvenstva sú Kanaďania, ktorí doma v Red Deere presvedčivo triumfovali pred Švédskom a Fínskom. Naši reprezentanti boli šiesti, rok predtým ukoristili doma skvelé druhé miesto.

Program skupinových zápasov Hlinka Gretzky Cupu 2023:
Pondelok 31. júla
 15:30 Kanada - Fínsko (Trenčín)
 15:30 Švédsko - Nemecko (Břeclav)
 19:00 Slovensko - Švajčiarsko (Trenčín)
 19:00 Česko - USA (Břeclav)
Utorok 1. augusta
 15:30 Fínsko - Švajčiarsko (Trenčín)
 15:30 USA - Švédsko (Břeclav)
 19:00 Slovensko - Kanada (Trenčín)
 19:00 Česko - Nemecko (Břeclav)
Streda 2. augusta
 15:30 Švajčiarsko - Kanada (Trenčín)
 15:30 Nemecko - USA (Břeclav)
 19:00 Slovensko - Fínsko (Trenčín)
 19:00 Česko - Švédsko (Břeclav)

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora