Program
Hokej - 31.05.2023 18:39

Viac ako 200-tisíc divákov prilákala na tribúny tohtoročná SHL

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Do začiatku novej hokejovej sezóny je ešte ďaleko, no mesiac po poslednom strelenom góle vzniká čas na to, aby sa pracovalo s dátami a číslami, ktoré vyprodukoval ročník 2022/23. Tipos Slovenská hokejová liga sa teší z toho, že na zimné štadióny si našlo cestu viac ako dvestotisíc fanúšikov. Najnavštevovanejšie pritom boli domáce zápasy Martina, Žiliny a Humenného. Vo všetkých troch prípadoch to bolo číslo blízke priemeru tisíc na zápas, prví dvaja dokonca túto métu presiahli.

Absolútnym rekordom tohtosezónnej návštevnosti bol siedmy finálový zápas medzi Vlkmi Žilina a Humenným, ktorý priamo z hľadiska sledovalo 5036 divákov a ide o druhú najvyššiu návštevu v histórii ligy. SHL priznáva, že po odznení covidových obmedzení sa zimné štadióny na jeseň napĺňali pomalšie a tímy evidovali nižšie návštevnosti ako tomu bolo v predpandemickom období. Keď však boje šli do tuhého, veci sa rapídne zlepšili a návštevnosť je opäť tam, kde bola pred štyrmi rokmi. Okrem spomenutého finálového súboja možno spomenúť aj topoľčiansky zápas venovaný deťom v januári. Naň prišlo 2500 ľudí a s niečím podobným prišiel v marci aj Martin s vyše dvojtisícovou kulisou.

Absolútne maximum na jednom zápase z roku 2007 ostalo nedotknuté. Vtedy si na jednu z finálových bitiek medzi Spišskou Novou Vsou a Kežmarkom našlo cestu 5100 divákov. Ani tohtoročná priemerná návšteva 1690 z vyraďovacej fázy nie je zlá. Okrem finalistov k tomu výrazne prispel aj Martin, Dubnica či Topoľčany. Aj Žochári či jubilujúci Spartak už počas štvrťfinálových sérií hlásili štvorciferné návštevy.