Program
Hokej - 09.05.2023 13:17

Na obzore je ďalší prominentný majiteľ športového klubu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Hercov, spevákov alebo hviezd iných scén, ktorí vlastnia športové kluby je neúrekom. Stačí spomenúť Eltona Johna, ktorý v 70. rokoch kúpil anglický futbalový Watford. Nezanedbateľný podiel v basketbalovej Philadelphii 76ers je v rukách herca Willa Smitha, spevák Usher má podiely u ligového konkurenta Cleveland Cavaliers, moderátor a šoumen David Letterman má vlastný tím v americkej formule, manistreamovým príbehom sa stávajú podiely herca Ryana Reynoldsa vo futbalovom Wrexhame a raperská legenda Snoop Dogg nedávno prezentoval svoj záujem vstúpiť medzi hokejových akcionárov.

51-ročný Kalifornčan, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus, by sa rád stal majiteľom Ottawy Senators, v ktorej drese sa v minulosti už viackrát objavil na pódiu. A nielen v jej. Všestranný športový nadšenec pózoval v odeve Manchestru United, Barcelony, Chelsea, Liverpoolu, Ajaxu, AC Milána aj PSG. Svoje peniaze však hodlá vložiť do hokejového tímu, ktorého sídlo je viac ako štyritisíc kilometrov od jeho rodiska. Pridal sa tak ku producentovi Nekovi Sparksovi, ktorý bol pôvodným záujemcom o väčšinu akcií celku s tidsaťročnou tradíciou, ktorý ešte nikdy nezískal do svojich rúk Stanley Cup. Americký The Athletic píše o dvanástich investoroch z hudobno-produkčnej scény, ktorí by mali Senators kúpiť. V súčte to má stáť viac ako miliardu dolárov.

Že sa Snoop Dogg skutočne stane spolumajiteľom hokejového klubu, zďaleka nie je isté. Ten je na predaj, ale o záujemcov núdzu nemá. Len nedávno bol v médiách prezentovaný ako topfavorit na kúpu spomenutý herec Ryan Reynolds, ktorý je na rozdiel od rapera a filmového producenta Kanaďanom. Reynolds navyše už v rámci svojho záujmu predostrel aj plán na obrovskú investíciu do klubu, ktorej časť by sa týkala rekonštrukcie zimného štadióna. Mohol by z neho byť vyhľadávaný stánok aj pre koncerty či vystúpenia najväčších svetových súborov. Tak či tak sa po viac ako dvoch desaťročiach zmenia štruktúry hokejového tímu "Sens", z ktorého už nebude rodinná firma.

Zatiaľ čo Reynolds sa ukázal ako celkom zaujímavý a úspešný športový investor a z piatoligového Wrexhamu spravil celkom známu športovú značku, hlavné mesto Kanady mu zatiaľ k nohám nepadlo. V prospech "hudobných" záujemcov, ktorých hlavou by mal byť herec a producent Sparks, hovorí dlhšia tradícia v americkom športe. Snoop Dogg sa v minulosti označil za fanúšika širokého zoznamu tímov naprieč všetkými športami ako LA Lakers, Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys, New England Patriots, Los Angeles Kings či Bostonu Bruins. Má dokonca trénerskú licenciu pre americký futbal, bol na čele ešportovej organizácie a nejaký čas ho to už ťahá aj ku mikrofónu vysielateľa NHL.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora