Program
Hokej - 26.04.2023 09:22

Víťaza SHL určí až siedmy zápas na Považí

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Len druhý raz za ostatných desať rokov pôjde finále druhej najvyššej súťaže do siedmeho zápasu. Na svedomí to majú Vlci Žilina s HC 19 Humenné, pričom víťaz základnej časti spod Dubňa bol prakticky na lopatkách, no momentálne už má opäť výhodu na svojej strane a séria skončí v jeho domovskom stánku. Východniari v sérii viedli 1:0 aj 3:1 na zápasy, no po sobotnej mečbalovej príležitosti u súpera nedokázali využiť ani pondelkovú na vlastnom ľade.

Slovenská hokejová liga naposledy vyvrcholila sedemzápasovou sériou v roku 2019 medzi Michalovcami a Martinom s úspešným koncom pre mužstvo zo Zemplína. Predtým sú pamätníkom takéhoto scenára Piešťanci, ktorí v roku 2012 podľahli 3:4 Bardejovu a rok predtým rovnako zdolali Liptovský Mikuláš. Medzitým bolo tri roky finále vypísané na tri víťazstvá. Humenné zažíva len svoju druhú finálovú účasť v histórii a ku striebru spred sedemnástich rokov by teraz veľmi rado pridalo zlato. Žilina už doma má dve zlatá a dve striebra z tejto ligy a je obhajcom prvenstva.

K pochvalným prívlastkom tohto finále možno pridať aj fakt, že ide o jedno z gólovo najbohatších za dlhé roky. Viac presných zásahov bolo naposledy k videniu v sezóne 2012/13 medzi Bardejovom a Michalovcami. Aktuálny priemer je 6,2 gólu na duel. Žilina svojho finálového soka deklasovala 7:0 aj 9:1, no napriek tomu je dianie počtom víťazných zápasov vyrovnané. Zemplínčania totiž kontrovali tesnejšími rezultátmi - 5:2, 2:1 a 4:3 po samostatných nájazdoch. Veľkú šancu na ukončenie finále mali doma pred takmer 2300 divákmi, no dvanásť trestných minút a dva inkasované góly v oslabení postavili týmto plánom neprekonateľné bremeno. Z výsledku 2:1 po predĺžení sa tešil považský celok.

Cesta za rozšírením zoznamu víťazov SHL na 14 sa teda Humenčanom skomplikovala, ale neskončila. Na žilinskom ľade vyhrali v prvom zápase série aj vo februárovom finále Joj Šport Slovenského pohára. Rozhodujúci zápas finále play-off Tipos Slovenskej hokejovej ligy sa hrá v stredu od 17:30 a televízia Joj Šport vám ho ponúkne v priamom prenose.

Tagy: Finále SHL