Program
Hokej - 18.04.2023 17:22

Finále play-off SHL sa sťahuje do Humenného za vyrovnaného stavu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy má za sebou úvodné dva duely finálovej série medzi Žilinou a Humenným, pričom po dvoch zápasoch pod Dubňom je stav série 1:1. Vlci sú vo finále tejto súťaže tretí raz po sebe, tretí raz po prvenstve v základnej časti a tretí raz úvodný zápas stratili. Kým v roku 2021 už manko proti Spišskej Novej Vsi zmazať nedokázali, vlani proti Martinu dokonca otočili sériu zo stavu 0:2. V sobotu michalovským "levom" podľahli 2:5, ale na druhý deň vyhrali vysoko 7:0, čím zapísali druhé najvyššie víťazstvo nad týmto súperom v histórii vzájomných zápasov. Z pohľadu Humenného aj tretia tohtoročná séria má rovnaký priebeh - vstúpilo do nej lepšie, ale dianie sa sťahuje za vyrovnaného stavu. Proti Modrým Krídlam aj Martinu to bolo po dvoch domácich vystúpeniach.

Vlci v prvej finálovej tretine súpera prestrieľali 21:8, no gólu sa i tak dočkali až v polovici druhej časti hry. Na Halamov zásah hostia odpovedali piatimi úspešnými zakončeniami po sebe a finálový zárez šiel do štatistík Borova, Friča, Lenďáka a dvakrát Lačného. V poslednej minúte zápasu domáci Rehák už len korigoval na 2:5, pričom veľkým pozitívom pre východniarov bol fakt, že sa presadzovala aj tretia a štvrtá formácia. "Víťazstvo sa rodilo ťažko. Vedeli sme, že súper má kvalitu a v prvej tretine to aj potvrdzoval. Hrali sme trochu ustráchane, ale od druhej časti sme začali viac korčuľovať, boli sme silnejší na puku a začali sme sa aj presadzovať. Sme veľmi radi, že sme to dotiahli do úspešného konca," hodnotil po zápase spokojný asistent trénera Ivan Boržík a pridal aj poklonu brankárovi Durnému.

Na druhý deň hostia doplatili na veľkú nedisciplinovanosť a úspešnosť brankárskej jednotky Humenného z vyraďovacích bojov klesla na 78 percent. Žilinčania šli smelým krokom za vyrovnaním stavu série a už po prvej tretine viedli 3:0, vďaka Sýkorovi, Halamovi a Vargovi. Pre prvého menovaného skúseného útočníka to bol prvý gól v šiestom zápase za Vlkov. Marco Halama minulý rok zaznamenal "zlatý" gól a tento rok je v poslednej sérii už štvorgólový. V druhom zápase sa totiž predviedol hetrikom a patril tak medzi kľúčové postavy pri víťazstve 7:0. Strelecky sa podeň podpísal aj Jakubík a druhým gólom Varga. "V minulom zápase to bola hra špeciálnych formácií, súper využil dve z piatich presilových hier, my zo štyroch žiadnu. Dnes to bolo o niečom úplne inom. Využili sme hneď prvú presilovku, vzápätí ďalšie dve v prvej tretine, a to bol obrovský rozdiel, ktorý určil vývoj duelu. Naše presilovky aj oslabenia boli dobré a chlapi odviedli skvelú prácu," pochválil svoj tím Jarrod Skalde.

Séria pokračuje v stredu a vo štvrtok pri Laborci. Tretie finálové meranie síl vám prinesieme v priamom prenose hneď po skončení vysielania z futbalového Slovenského pohára. Pokračovať budeme duelom číslo päť v Žiline, od úvodných sekúnd.