Program
Hokej - 15.04.2023 13:41

Českí organizátori cielia na ďalší rekord návštevnosti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Hokejový svetový šampionát u našich susedov je pochopiteľne veľkou udalosťou aj pre našu fanúšikovskú obec. Vrcholný turnaj sa do Českej republiky vráti po deviatich rokoch a očakávania sú mimoriadne vysoké. Boli to totiž práve MS 2015 v Prahe a v Ostrave, ktoré ustanovili rekord návštevnosti a v očiach IIHF sa po organizačnej stránke zaradili medzi úzky výber najlepších seniorských mužských šampionátov. Organizátori latku nehodlajú podliezť a hovoria dokonca o prekonaní rekordu a využití predošlých skúseností na ešte lepší event. Aj preto sa na hostiteľských mestách nič nemení.

Pražská O2 Arena a Ostravar aréna, domovský stánok Vítkovíc, boli ako dve dejiská potvrdené práve na aprílovej tlačovej konferencii. V kuloároch sa dávnejšie hovorilo o Brne či Pardubiciach. V prvom prípade sa argumentovalo najmä bohatou históriou a zachovaním rovnomerného geografického rozdelenia na východ a západ krajiny. V pardubický prospech hovoril vyše desaťtisícový hokejový stánok a boom, ktorý v HC Dynamo vznikol pri príležitosti osláv storočnice klubu. Voľba však padá na Prahu a Ostravu, ktoré tak uvidia 28 zápasov základných skupín a dve štvrťfinále. Semifinále aj súboje o medaily sa už definitívne presunú do najväčšej haly v Česku. "Využijeme skúsenosti z rokov 2004 a 2015, kedy sa šampionáty konali na rovnakých miestach. Výhodou predovšetkým pražskej arény je jej kapacita, a to aj v celoeurópskom meradle," povedal Petr Bříza, ktroý je na čele organizačného výboru.

"Našim cieľom je čo najviac sa priblížiť veleúspešnej akcii z roku 2015 a ponúknuť divákom intenzívny športový zážitok. Som presvedčený, že opäť zorganizujeme nezabudnuteľnú hokejovú akciu s dychberúcou atmosférou. Boli by sme radi, ak by sa na ňu opäť spomínalo aj dlho po skončení," povedal trúfalo Alois Hadamczik, prezident Českého zväzu ľadového hokeja. Spomínaný nastolený rekord pozostával zo 741-tisíc fanúšikov na 64 zápasoch. Tohtoročné vstupenky sa do predaja dostanú na jeseň, pričom ich cena zatiaľ prezradená nebola. Česko odohrá všetky svoje zápasy v Prahe, tým pádom pre Slovákov je vysoko pravdepodobné pôsobenie v ostravskej základnej skupine. Podobne tomu bolo aj pri predošlej českej organizácii.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora