Program
Hokej - 01.04.2023 19:02

Hokejoví reprezentanti rozložia svoj stan v Trenčíne a Žiline

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport
Craig Ramsay

Necelé dva mesiace pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2023 má naše národné mužstvo bohatý zápasový program, v rámci ktorého navštívi Švajčiarsko a Česko, aby potom tradične prípravu na vrcholný turnaj zakončilo doma. Náš stan bude tentoraz rozložený v Trenčíne a v Žiline. Zverenci Craiga Ramsayho sa v domácom trojzápase predstavia proti Nemecku a Rakúsku, pričom oba tieto tímy sú súčasťou elitnej kategórie, ale na samotnom šampionáte budú v susednej základnej skupine.

Práve s Nemcami sú naše dva najaktuálnejšie medzištátne zápasy, keď sme im vo februári dvakrát podľahli. Na oboch stranách vtedy dostali šancu viacerí mladíci a reprezentační debutanti, kým aprílový reprezentačný termín je už časom kryštalizovania finálnej nominácie. Aj Rakúsko nás naposledy dokázalo zdolať, a to v novembrovom prípravnom stretnutí. Šlo o prehru s týmto súperom po deviatich rokoch a deviatich zápasoch.

Na žilinskom ľade sa Slováci predvedú v piatok 28. apríla proti Nemecku a následne sa presúvajú do Trenčína, kde ich v sobotu 29. apríla preveria opäť Nemci a v sobotu 6. mája Rakúsko. Ceny vstupeniek na tieto zápasy sa pohybujú v rozpätí od 10 eur do 17 eur a vstup na dvojzápas pod Čákovým hradom možno zakúpiť aj formou zvýhodneného balíka. Spomenutým súbojom bude počas trojtýždňovej oficiálnej prípravy predchádzať zastávka v Česku a vo Švajčiarsku, čiže u štvrťfinalistu a bronzového medailistu z ostatného svetového šampionátu. S týmito súpermi budeme mať možnosť skonfrontovať sa aj na majstrovstvách sveta v rižskej skupine.

"Sme radi, že sa trikrát v rámci prípravy na majstrovstvá sveta predstavíme pred našimi fanúšikmi. Majú skvelú príležitosť prísť a vidieť nás v akcii. Chcel by som všetkých pozvať, aby prišli do Trenčína aj do Žiliny. Verím, že všetky tri zápasy budú vypredané a bude nás hnať dopredu skvelá atmosféra domáceho prostredia. Oficiálna príprava na svetový šampionát sa čoskoro začne, veľmi sa tešíme," povedal tréner Craig Ramsay. Pre Slovensko budú Majstrovstvá sveta vo Fínsku a Lotyšsku 27. v elitnej kategórii. V B-skupine sa stretneme Kanadou, Českom, Švajčiarskom, Lotyšskom, Nórskom, Kazachstanom a Slovinskom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora