Program
Hokej - 03.03.2023 21:02

Dramatický záver základnej časti Tipos SHL. Poznáme štyri dvojice play-off

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Piatkovým 44. kolom skončila základná časť Tipos Slovenskej hokejovej ligy. Už vopred bolo zrejmé, že prvé miesto ukoristia Vlci Žilina a posledné miesto ostalo v rukách Brezna Knights. Zhodou okolností, v poslednom kole sa mali konfrontovať práve tieto dva celky, no "Rytieri" vopred oznámili, že cestu pod Dubeň merať nebudú a prehrali kontumačne 0:5. Žiaden iný tím pred posledným hracím dňom s určitosťou nepoznal svoje konečné umiestnenie a otázne boli stále kľúčové pozície v top šestke či top desiatke. Spoznali sme zároveň prvé dve štvrťfinálové dvojice. Humenné bude hrať od 14. marca proti Modrým Krídlam Slovan, Gladiators Trnava začnú doma proti Martinu.

Na prelome kalendárnych rokov málokto veril, že Spartak Dubnica uháji svoju pozíciu v najlepšej štvorke. Považania však zo záverečných šiestich kôl až päťkrát vyhrali a víťazstvo nad Považskou Bystricou 4:2 ich usadilo na druhom mieste. O vzájomný zápas sa dostali pred Humenné, ktorému záverečné dve kolá vôbec nevyšli a v tom poslednom doma padli proti Žiaru nad Hronom 0:3. Výsledok bol veľmi dôležitý aj pre hostí, ktorí sa vďaka nemu udržali na deviatom mieste a nemuseli riešiť levicko-topoľčiansky tlak zdola.

Aj tieto dva tímy v poslednom kole bodovali naplno a play-off si tak zahrá HC Topoľčany. Ako kľúčové sa ukázalo februárové víťazstvo vo vzájomnom zápase, ktoré topoľčianske mužstvo udržalo pri rovnosti bodov nad Levicami. Zverencom Samuela Chlebca sa po jedenástom mieste sezóna končí.

Top šestku popri Žiline, Dubnici a Humennom dopĺňa Trnava, Martin a Modré Krídla Slovan. Prví dvaja už skôr vedeli, že hrajú len o definitívne umiestnenie na štvrtom alebo piatom mieste, zatiaľ čo bratislavský klub tŕpol do úplného záveru. Gladiátori aj Turčania v poslednom kole prehrali so súpermi, bojujúcimi o účasť v play-off. Pri rovnosti bodov tak rozhodlo viac presných zásahov vo vzájomných zápasoch. Modré Krídla Slovan si na konci programu dlhodobej časti pripísali prehru, ale zo šiesteho miesta ich to už nezosadilo. Považská Bystrica namiesto útoku na prvú šestku padla až na ôsme miesto, kam ju odsunula Skalica.

Dvojice osemfinále play-off Tipos SHL 2023:
HK Esmero Skalica - HC Topoľčany (7.3. a 8.3. v Skalici, 10. a 11. marca v Topoľčanoch, 13. marca v Skalici)
HK 95 Považská Bystrica - HK MŠK Indian Žiar nad Hronom (7.3. a 8.3. v P. Bystrici, 10. a 11. marca v Žiari nad Hronom, 13. marca v P. Bystrici)

Tagy: SHL play-off