Program
Hokej - 11.02.2023 08:41

Jágrov tím domáci zápas nepustil. Slovákov zdolal aj druhý raz

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Po septembrovom meraní síl v Bratislave sa druhý raz v prebiehajúcej sezóne stretli tímy Jaromíra Jágra a Ľubomíra Višňovského. Dejiskom bola pražská O2 Arena, na ktorej tribúny si našlo cestu viac ako 17-tisíc divákov. V akcii boli veľké legendy z oboch strán, pamätníci göteborského zlata či vancouverského olympijského štvrtého miesta na našej strane aj "zlatí kluci" z Nagana, hráči z českej éry zlatého hetriku na majstrovstvách sveta či držitelia bronzu z olympiády v Turíne. České legendy vyhrali nad tými slovenskými 6:3, keď už v prvom dejstve odskočili do dvojgólového vedenia, ktoré po prestávke zvýšili a záverečná časť priniesla po jednom góle do každej bránky.

Na ľade sa stretli hráči v súčte s 18 418 odohranými zápasmi v NHL. Na tisíce by sme potom počítali štarty v slovenskej, českej alebo česko-slovenskej lige a v stovkách ich kariérne absolvované stretnutia v ďalších popredných súťažiach starého kontinentu. Nechýbali pamätníci olympijského zlata z Nagana, ako Jágr, Hejduk či Reichel. Tých doplnil Eliáš, Nedvědovci či Klíma. Slovenský tím bol tvorený predovšetkým z göteborských pamätníkov na čele s Lašákom, Višňovským či Lintnerom. Medzi týmito dvomi partiami je to 2-0 pre Čechov. Tí vyhrali v našom hlavnom meste 5:4 a doma pridali triumf trojgólovým rozdielom.

V pozícii trénerov Slovenska sa predstavilo trio Ján Filc, František Hossa a Marián Gáborík. Česká strana mala dokonca až sedem koučov, zložených predovšetkým hráčmi z Nagana, ktorí z rôznych dôvodov nemohli obuť korčule. Naši síce strelili prvý gól zásluhou Mareka Urama, no odpoveď do prestávky obstaral Jaromír Jágr, Robert Reichel a Tomáš Vlasák. V ďalšom priebehu sa za náš tím trafil aj Marián Hossa s Marcelom Hossom, no zoznam domácich strelcov rozšíril Petr Nedvěd, David Výborný a Milan Hejduk. Po deväťgólovom predstavení sa tlieskalo obom stranám. V akcii síce boli štyridsať či päťdesiatroční páni. Vidieť však v jednom zápase takéto mená, sa nepošťastí často. Najstarším členom slovenskej zostavy bol 54-ročný Ľubomír Sekeráš. Na domácej strane ním bol Petr Klíma, víťaz Stanley Cupu spred 33 rokov, ktorý v decembri oslávil 58 narodeniny.

Team Jágr - Team Višňovský 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Góly: 13. Jágr (Bednář, Výborný), 15. Reichel (Tlustý), 20. Vlasák (Hlinka), 31. P. Nedvěd (J. Nedvěd), 35. Výborný (Jágr, Klíma), 52. Hejduk (Tlustý, Bednář) – 12. Uram (Vaic), 26. Hossa (Nagy), 55. Hossa (Hossa)
Zostava Česka: Dušan Salfický, Roman Čechmánek – Jaromír Jágr, Petr Nedvěd, David Výborný, Jaroslav Bednář, Patrik Eliáš, Petr Klíma, Robert Reichel, Jiří Tlustý, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Tomáš Vlasák, Milan Hejduk, Václav Varaďa, David Moravec, Jaroslav Nedvěd, Lukáš Krajíček, Jakub Nakládal
Zostava Slovenska: Karol Križan, Ján Lašák – Ľubomír Višňovský, Marián Hossa, Marcel Hossa, Tomáš Kopecký, Peter Podhradský, Michal Handzuš, Ladislav Čierny, Richard Lintner, Ladislav Nagy, Andrej Sekera, Ľubomír Vaic, Marek Uram, Peter Pucher, Ľubomír Sekeráš, Rastislav Pavlikovský, Richard Zedník, Milan Jurčina, Žigmund Pálffy, Ivan Majeský