Program
Hokej - 08.02.2023 07:41

Humenné vyhralo Joj Šport Slovenský pohár. Rozhodol debutant

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Druhý ročník obnoveného Pohára v hokeji sa stal korisťou hráčov HC 19 Humenné. Tí sa predstavili na ľade obhajcu prvenstva zo Žiliny a štyridsať minút to vyzeralo tak, že papierový favorit si dianie postráži a dotiahne ho do víťazného konca. Lenže zo streleckej prevahy 22:15 vyťažil len chudobný jednogólový náskok, pričom rozhodnutie prišlo až v závere. Najprv hostia veľmi šťastným spôsobom vyrovnali na 1:1 a na konci štvrtej minúty predĺženia rozhodol obranca Jegor Kudin, pre ktorého to bol prvý zápas v humenských farbách. Zemplínčania sa tak tešia z trofeje, prémie 15-tisíc eur a sú len druhým mužstvom, ktoré ovládlo túto súťaž po obnovení.

Jediný žilinský gól strelil Róbert Varga v čase v čase 10:35. Hostia sa medzičasom dostávali do príležitostí len veľmi ojedinele a brankár Tomáš Tomek všetko podstatné vyriešil. Veľmi dobrý výkon podaj aj na opačnej strane chytajúci Patrik Kozel, ktorý svoju zápasovú úspešnosť udržal na 97 percentách. Gólman so striedavými štartami z Liptovského Mikuláša chytal za "levov" len piaty raz a doviedol ich ku štvrtej výhre. Zlomový moment prišiel v 57. minúte, kedy sa Tomekovi pri rozohrávke spoza bránky kuriózne hokejka zachytila v štrbine mantinelu. O puk ho pripravil Novický a naservíroval to pred prázdnu bránku Alekseiovi Trandinovi. Skúsený ruský útočník poslal dianie do predĺženia, v ktorom rozhodol bieloruský bek Jegor Kudin. Ten sezónu začínal v Nowom Targu a Humenné ho ako novú posilu predstavilo v deň finále.

Pre Vlkov to bol diametrálne odlišný zápas oproti minulému finále. To šli do akcie ako hostia a na ľade extraligového Prešova vyhrali jasne 6:1. "Tradícia" s finálovým triumfom hosťujúceho tímu ostala zachovaná, pričom HC 19 bude mať právo hostiť posledný zápas turnaja o rok. Na svojej tohtoročnej zlatej ceste štyrikrát vyhral, raz remizoval a raz bol zdolaný. Ide o prvú tímovú trofej tohto formátu vo vitríne. Žilinčanom pripravil vo finále pred vyše dvojtisícovou kulisou prvú prehru v tohtoročnej edícii Joj Šport Slovenského pohára a len druhú za dva roky.

Finále Joj Šport Slovenského pohára:
Vlci Žilina – HC 19 Humenné 1:2pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 11. Varga (Koyš, Halama) - 57. Trandin (Novický), 64. Kudin. Rozhodovali: Baluška, Konc – Hercog, Synek, strely: 34:23, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:0, 2273 divákov.
Žilina: Tomek – Šidlík, Jakubík, Růžička, Pišoja, A. Sloboda, Nahálka, Pobežal – Kluka, M. Halama, R. Varga – Koyš, Mráz, Macek – Melcher, Paukovček, Rehák – Ferenyi, Tibenský, Krajč – Lopušan
Humenné: Kozel – Jacko, Lenďák, Pulščák, Ťavoda, Zekucia, Novický, Thomka – Vaško, Vrábeľ, Safaralejev – Borov, Krajňák, Horvát – Zahradník, Trandin, Legalin – Frič, Markuš, Ragan – Kudin