Program
Hokej - 07.02.2023 08:12

JOJ Šport Slovenský pohár: Obháji Žilina titul na domácom ľade?

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Po dvoch mesiacoch vstúpila do hokejového programu ďalšia reprezentačná prestávka a s ňou aj Joj Šport Slovenský pohár. Ten má pred sebou záverečný duel a o trofej sa pobijú domáci Vlci Žilina s hosťujúcim HC 19 Humenné. Zatiaľ čo mužstvo z Považia je majstrom Slovenska z roku 2006 a minulý rok oslavovalo triumf v pohárovej súťaži, východniarom zatiaľ výraznejší tímový úspech chýba. Pôjde už o ich piaty vzájomný zápas v prebiehajúcom ročníku a vysoko priaznivejšiu bilanciu majú Vlci. Tohto súpera dokázali zdolať trikrát a celkovo uspeli v deviatich z dvanástich meraní síl.

"Slovenský pohár sme brali zo začiatku ako dobrú formu letnej prípravy. Cenili sme si možnosť odohrať kvalitné zápasy a navyše sa nám podarilo postúpiť z ťažkej skupiny. Následne sme prešli cez Trnavu a keď sme už vo finále, tak urobíme všetko preto, aby sme priviezli trofej do Humenného," povedal pre web Hockey Slovakia asistent humenského trénera Ivan Boržík. Za favorita považuje súpera, ktorého poženie vpred domáce publikum, ale výhovorky nehľadajú. Dostatočne motivujúca je aj prémia 15-tisíc eur, ktorú získa víťaz turnaja. HC 19 má turnajovú bilanciu 3-1-1. Skupinovou časťou prešiel bez prehry, no v semifinále proti Trnave otáčal priebeh po prehre 2:4.

"Je to príjemná súčasť sezóny, zahrať si niečo naviac okrem ligy. Pripravovali sme sa na to od začiatku a vedeli sme, že sa chceme opäť dostať do finále a zopakovať titul z minulého roka," hodnotí Matej Macek, ktorý v tomto ročníku Humennému strelil už päť gólov, z toho štyri v januárovom súboji. "Som veľmi nadšený, že si zahráme finále, pretože dostať sa doň bol dlhý proces, ktorý začal už pred mesiacmi. Nebola to jednoduchá cesta, ale zvládli sme to a máme možnosť hrať o pohár doma. Som veľmi vďačný za túto príležitosť," zdieľa nadšenie pre rovnaký zdroj kouč Jarrod Skalde. Takto pred rokom žilinský tím pokazil pripravované oslavy v Prešove, kde vyhral 6:1. V tohtoročnej edícii je zatiaľ nezdolaný, hoci semifinálovú fázu zvládol cez predĺženie po dvoch remízach s Levicami.

Tagy: Pohár Finále