Program
Hokej - 02.02.2023 18:46

Slovákov na Dzurilla Cupe preverí obmenené zloženie súperov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Oživením prípravného predšampionátového obdobia pre náš národný tím do 18 rokov je pravidelne aj Turnaj Vladimíra Dzurillu, ktorého zvyčajným dejiskom bývajú Piešťany. Tento rok tomu bude inak. Dorastenecké reprezentácie zavítajú do Popradu a tím Tibora Tartaľa preverí obmenená partia súperov. Pozvanie prijalo Švajčiarsko, Nemecko a Japonsko. Ázijská reprezentácia nahrádza Bielorusov, ktorí sa zvykli na tomto fóre štartovať v minulosti. Hrať sa bude počas druhého februárového týždňa (9.2. až 11.2.). Prezentovaná slovenská zostava sa z veľkej väčšiny skladá z hráčov projektu "Joj Šport Slovensko 18". Na rozdiel od decembrového turnaja v Nemecku v nej chýbajú severoamerickí legionári ako Richard Baran, Peter Císař, Leo Eperješi alebo František Ridzoň.

Ešte pred turnajom, venovanom legendárnemu brankárovi, sa "osemnástka" vrátila do ligového diania v Tipos Slovenskej hokejovej lige. Po 12 dueloch na domácom ľade tentoraz cestuje po halách súperov a už teraz je zrejmé, že druhá polovica ročníka bude bodovo výdatnejšia. "Vidno, že sme zmenili prostredie a hráme u súperov. Už je tam aj atmosféra, pre hráčov to je úplne iné. Musíme nájsť vo svojej hre konzistentnosť," zhodnotil kouč Tibor Tartaľ. Proti seniorským tímom hrá s chlapcami s ročníkom narodenia 2005 a 2006, no koncom januára oslávil prvé sezónne víťazstvo nad Skalicou a bod pridal aj proti Považskobystričanom a Topoľčiancom. "Chceme, aby hráči ukázali kvalitu a zároveň medzi sebou vytvorili zdravú konkurenciu. Zároveň potrebujeme vidieť viacerých chlapcov na rôznych postoch, aby sme ich vedeli porovnať v rámci ich úloh pre tím. Aj na základe týchto poznatkov budeme tvoriť nomináciu na záverečnú prípravu pred šampionátom," dodal hlavný tréner.

Turnaj sa hrá na klzisku Strednej športovej školy v Poprade a na hlavnej ľadovej ploche popradského zimného štadióna. Diváci Joj Šport, ktorí nebudú merať cestu pod Tatry, majú možnosť sledovať všetky zápasy slovenského tímu v našich priamych prenosoch. Vo všetkých troch zápasoch chcú Slováci dominovať a zaznamenať víťazstvo. Nemci aj Švajčiari sú súčasťou elitnej divízie v tejto vekovej kategórii. Slovensko sa do nej vrátilo len v apríli po troch "béčkových" rokoch. Faktom je, že natiahnutiu tohto čakania výrazne pomohla pandémia. V našom trénerskom tíme bude pôsobiť aj Ivan Feneš, ktorého primárnym jobom bola "dvadsiatka". Pri tíme je ako konzultant, ktorý má pomôcť vytypovaným hráčom dozrieť do starších reprezentácií.

Nominácia Slovenska na Turnaj Vlada Dzurillu 2023:
Brankári: Samuel Urban (Sioux City Musketeers/USA), Lukáš Fürsten (HK Dukla Trenčín)
Hráči v poli: Juraj Pekarčík, Tomáš Pobežal, František Ridzoň (všetci HK Nitra), Richard Ďurina, Andrej Párička, Ľuboš Stahoň (všetci HK DUKLA Trenčín), František Dej, Tomáš Královič, Roman Kukumberg, Damian Slávik (všetci HC Slovan Bratislava), Timotej Varga (HC Košice), Patrik Masnica (MHA Martin), , Stanislav Gron (HK ŠKP Poprad), Milan Pišoja (MŠK Púchov), Maxim Sakmár (MHKM Skalica), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Sluka (AIK Solna/Švéd.), Alex Čajkovič, Denis Hodas, Daniel Alexander Jenčko (všetci Malmö Redhawks/Švéd.)
Realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Tibor Tartaľ (hlavný tréner), Michal Dostál a Jozef Stümpel (asistenti trénera), Dominik Guriš (tréner brankárov), Ivan Feneš (konzultant)

Program Turnaja Vlada Dzurillu 2023:
štvrtok 9. februára o 14:30: Slovensko - Švajčiarsko LIVE NA JOJ ŠPORT
štvrtok 9. februára o 18:00: Nemecko - Japonsko
piatok 10. februára o 12:30: Švajčiarsko - Nemecko
piatok 10. februára o 16:00: Slovensko - Japonsko LIVE NA JOJ ŠPORT
sobota 11. februára o 11:00: Japonsko - Švajčiarsko
sobota 11. februára o 14:30: Slovensko – Nemecko LIVE NA JOJ ŠPORT