Program
Hokej - 23.01.2023 15:19

Pred poslednou štvrtinou programu s najlepšími kartami Žilina

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Každý s každým už len raz a potom sa definitívne sformujú dvojice pre vyraďovaciu fázu. Účastníci Tipos Slovenskej hokejovej ligy majú pred sebou zrejme najdôležitejšie vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne, nakoľko je pred nimi záverečných 11 kôl. Týka sa to najmä nahustenej tabuľkovej zóny medzi štvrtým až siedmym miestom, ktorá určuje istých účastníkov štvrťfinále. V boji o prvé miesto sú stále reálne v hre aspoň štyri celky a zaujímavý bude aj boj o záchranu. V ňom však Brezno nadobudlo priepastnú 14-bodovú stratu a jeho situácia začína byť zúfalá. Kartami môže zamiešať aj "Osemnástka", ktorá máva tradične druhú polovicu sezóny silnejšiu a kde-tu bude schopná niekoho nečakane pripraviť o body.

Humenné je najstabilnejším adeptom na prvé miesto dlhodobej časti a v absolútnom popredí ho na čas doplnil Žiar nad Hronom, Skalica, Martin a Žilina. Na súboj s Vlkmi, minulosezónnym víťazom SHL, to vyzerá aj teraz a dvojica navyše zvedie spoločné finále Slovenského pohára. Piata Skalica však stráca jedenásť bodov, čo sa ako nedostihnuteľné manko nejaví. Trnava zaostáva o deväť bodov, Martin o sedem a Humenné o štyri so zápasom k dobru. Dôležité bude načasovanie formy. Kým Žilina je v januári ako vymenená a v tomto kalendárnom roku našla jediného premožiteľa, Humenné má novoročnú bilanciu 0-2-0-4 a Martin 3-1-0-3.

Ďalším dôležitým faktorom budú vzájomné zápasy. Pokiaľ sa obmedzíme na aktuálnu top trojku, v meraniach síl Martin zaostáva na dvoch tabuľkovo lepšie postavených konkurentoch. Pokiaľ budeme počítať s najlepšími piatimi tímami tabuľky, prím hrá 25-bodové Humenné pred 20-bodovou Trnavou a 18-bodovou Žilinou. Citeľne zaostáva Skalica s Martinom. Turčania dokonca majú horšiu zápasovú bilanciu s každým z týchto súperov, Záhoráci získali viac bodov len na Martine.

Veľmi zaujímavé bude aj skladanie účastníkov play-off. Indiáni od Hrona získali v januári už osem bodov, čo ich vyhúplo do tesnej blízkosti Levíc a Topoľčian, pričom minimálne jeden z tejto partie bude v play-off s určitosťou chýbať. Topoľčianci pritom hrali pred rokom semifinále, zatiaľ čo levický tím pri októbrovom alebo novembrovom pohľade do tabuľky taktiež nečakal, že zostup bude bližšie ako top šestka.

Najlepšia šestica tímov si zahrá až vo štvrťfinále, zatiaľ čo kvarteto "menej úspešných" bude bojovať v predkole. Považská Bystrica a Modré Krídla tam spred roka majú dokonca spoločnú skúsenosť a vzájomný zápas v osemfinále nie je vylúčený ani teraz. Skôr to však vyzerá tak, že obaja ponaháňajú šiestu Dubnicu. Mimochodom, tá nazbierala 68 percent svojich bodov po zrekonštruovaní zimného štadióna a o načasovaní formy či pozitívnom trende sa jej diskutuje dobre.

Najbližší program vysielania na Joj Šport z Tipos SHL:
utorok 24. januára o 15:15: HK Esmero Skalica - Joj Šport Slovensko 18
utorok 24. januára o 18:00: HK Vitar Martin - Vlci Žilina
štvrtok 26. januára o 11:30: HK Topoľčany - Joj Šport Slovensko 18
piatok 27. januára o 17:30: HC 19 Humenné - Vlci Žilina
pondelok 30. januára o 14:00: Modré Krídla Slovan - Joj Šport Slovensko 18