Hokej - 16.12.2022 10:41

EUHL sa vrátila do vysielania banskobystrickým a košickým víťazstvom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Európska univerzitná hokejová liga odštartovala svoju sezónu 2022/23 a do akcie sa postupne dostáva všetkých osem jej účastníkov. Až päť z nich má svoj domov na Slovensku a vybrané zápasy z tejto súťaže sa budú objavovať aj v našich priamych prenosoch. Nový ročník sme odštartovali pohľadom na UMB Hockey Team, zastrešený banskobystrickou Univerzitou Mateja Bela, ktorý sa v minulosti dvakrát tešil zo zisku titulu. Partia spod Urpína doma nastúpila proti poľskému Osvienčimu a o týždeň neskôr sme sa vám hlásili s rýdzo slovenskou konfrontáciou Philosophers Nitra s kooperáciou košických univerzít pod názvom University Spartacus.

Banská Bystrica má po piatich odohraných dueloch na konte päť víťazstiev. Poradila si s Košicami, Gladiators Trenčín, dvakrát so Žilinskou univerzitou a pridala aj skalp UHT Sabres Oswiećim. Ten mal veľmi presvedčivý charakter. UMB síce po opatrenejšej prvej tretine viedla nad Poliakmi len 1:0, no potom jej ofenzívni lídri na čele s Richardom Novodomcom, Marekom Chamulom a Jakubom Slivkom naplno ukázali svoju kvalitu a poskladali víťazstvo 9:0. Podpísali sa podeň siedmi rôzni strelci a shutout putoval na konto gólmana Samuela Guštafíka.

UMB Hockey Team Banská Bystrica - UHT Oswiećim Sabers 9:0 (1:0, 5:0, 3:0)
Góly: 14' Svitek, 21' Novodomec, 23' Gonda, 25' Čollák, 31' Vlk, 39' Vlk, 50' Pokrievka, 58' Novodomec, 59' Forgáč

Oveľa vyrovnanejšia záležitosť sa hrala medzi University Spartacus Košice a Philosophers Nitra. Kým domáci sú v sezóne už osem týždňov a hrali svoj štvrtý tohtosezónny zápas, pre tím spod Zobora to bola sezóna premiéra. Napriek tomu Nitrania na východe začali aktívnejšie a viedli 2:0, 4:3 aj 5:4. Vyrovnaný zápas sa podarilo hokejistom z Technickej univerzity, UPJŠ a Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie viackrát nakloniť na svoju stranu, no hralo sa v rytme stratených náskokov, pričom ani jeden tím nebol schopný odskočiť na výraznejší rozdiel. V čase 59:27 presilovkovým gólom poslal Matej Mrázik dianie do predĺženia a tri sekundy pred jeho koncom rozhodol o košickom víťazstve Gabriel Veres.

University Spartacus - Philosophers Nitra 7:6pp (3:3, 1:1, 2:2 - 1:0)
Góly: 6' Dimun, 7' Lörinc, 9' Labanc, 39' Lukáč, 54' Faith, 59' Richňavský, 65' Veres - 5' Baran, 6' Chomiščák, 20' Varga, 26' Foltýn, 41' Mrázik, 60' Mrázik