Program
Hokej - 14.12.2022 10:41

Obe semifinále rozhodovali predĺženia. Pohár pozná finalistov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Začiatkom februára sa rozhodne o víťazovi druhého ročníka Slovenského pohára v hokeji a v hre ostali už len poslední dvaja kandidáti. Tí vzišli z mimoriadne vyrovnaných semifinálových dvojzápasov, ktorých víťazov pri rovnosti počtu gólov určovalo až predĺženie. Honor strelca "zlatého gólu" získal Bruno Mráz a Igor Safaralejev. Žilinskí Vlci obhájili svoju účasť vo finále a do zlatého konca môžu dotiahnuť aj svoje druhé pohárové účinkovanie. Lepší dojem z doterajšieho pôsobenia v Slovenskej hokejovej lige zanecháva Humenné, ktoré by do finále mohlo ísť v pozícii papierového favorita. Boli to však Žilinčania, ktorí v rámci prvej polovice základnej časti vyhrali oba vzájomné zápasy.

Žilina sa vo svojom semifinálovom dvojzápase poriadne potrápila s Levicami. Tie síce hrajú v lige o záchranu, kým klub spod Dubňa stúpa do popredia, no všetky tohtosezónne merania síl ponúkli drámu s maximálne dvojgólovým rozdielom. Inak tomu nebolo ani v novembri a decembri. Chlapci z najväčšieho slovenského okresu doma uhrali remízu 3:3, a tá im dávali sľubné šance do odvety. Rovnaká remíza sa zrodila aj v Žiline. Tú tri minúty pred koncom vystrelil Samuel Krajč a v čase 64:25 rozhodol spomenutý Mráz. Humennému sa pred decembrovým duelom verilo menej, pretože v Trnave prehralo 2:4. Po dvoch tretinách odvety mali trojgólový náskok, ktorý znížil Michel Miklík a do predĺženia sa šlo za nezvyčajného skóre 4:2. V ňom sa nehralo ani minútu, keď Igor Safaralejev svojím 16. sezónnym gólom rozhodol o postupe Zemplínčanov.

Finálový zápas je priebežne naplánovaný na 7. februára o 18:00. Termín sa môže meniť v závislosti od požiadaviek vysielateľa či organizátora. Dejisko zápasu bude oznámené neskôr. Prvý ročník vrcholil na prešovskom ľade, no domáce oslavy sa po prehre 1:6 so Žilinou nekonali. "Koňare" boli jediným extraligistom v akcii aj v ročníku 2022/23, ale stroskotali už v skupinovej fáze. Obsadili tretie miesto za Humenným a Martinom. HC 19 Humenné pôjde do finále s tohtosezónnou pohárovou bilanciou 3-1-1. Žilina je dosiaľ nezdolaná a na konte má tri výhry v riadnom hracom čase, jednu po predĺžení a jednu remízu.