Program
Hokej - 25.11.2022 20:11

České legendy pripravujú domáce repete proti Slovákom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

V septembri mali slovenskí fanúšikovia možnosť na bratislavskom zimnom štadióne vidieť exhibičný duel medzi legendami slovenského a českého hokejového tímu. Úspešnejší boli "hostia", ktorí si odviezli víťazstvo 5:4. Veľkými menami sa to na ľadovej ploche len tak hemžilo, pričom o domáce góly sa postaral Tomáš Tatar, Peter Pucher, Michal Handzuš a Žigmund Pálffy. České strieľal Róbert Reichel, Jiří Tlustý, Pavel Brendl a jediný dvojgólový muž Jaroslav Bednář. Už vtedy sa hovorilo o pripravovanej odvete v Prahe a tá tento týždeň začala naberať reálne kontúry. Uskutoční sa 10. februára a bude oslavou najväčšieho úspechu českého hokeja.

Práve vo februári totiž uplynie 25 rokov od pamätných Olympijských hier v Nagane, kde Česká republika zdolala Fínsko, USA, Kanadu aj Rusko a získala zlato. Známe už sú aj mená, ktoré by si mali jeden či druhý dres obliecť. Základ zostáv sa bude podobať tým septembrovým, no možnosťou je aj "posilnenie" o legendy, ktoré v prvom termíne k dispozícii neboli. Za Česko si zahrá Jaromír Jágr, Peter Nedvěd, David Výborný, Patrik Eliáš, Peter Klíma, Robert Reichel, Jiří Tlustý, Jaroslav Hlinka, Zbyněk Irgl či Libor Procházka. Rolu hostí budú tentoraz plniť Ľubomír Višňovský, Marián Gáborík, Marián Hossa, Richard Zedník aj Richard Lintner.

Slovenský tím je odhodlaný svojmu federálnemu rivalovi oplatiť prehru, no rivalita bude mať v stovežatej skôr kamarátsky charakter a spoločne si pripomenú slávne éry hokeja jednej či druhej krajiny. Okrem Nagana to bude český šampionátový zlatý hetrik z prelomu milénií či viedenské a kolínske zlato z rokov 2005 a 2010. U nás je to samozrejme partia, ktorá bola pri göteborskom zlate, petrohradskom striebre, helsinskom striebre a bronze aj semifinálovej účasti na olympiáde vo Vancouveri.

"Tak, ako bolo české víťazstvo vo finále olympijského turnaja v Nagane jedinečným dňom, tak by mal byť unikátnym zážitkom zápas českých a slovenských legiend v O2 aréne. Chceme, aby si diváci vrátane detí užili nielen hokej, ale aj ďalšiu zábavu," promujú organizátori výnimočný zápas. "Plánujeme zapojiť divákov do interakcie s hokejistami, či už na ľade alebo v rámci podpisových akcií, nebude chýbať merchandising pre dospelých aj deti, alebo súťaže počas prestávok," dodávajú Česi k programu v O2 Arene.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora