Program
Hokej - 06.11.2022 19:52

Hokejový Pohár ide do semifinále. Obhajca to bude mať náročné

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Druhý ročník Slovenského pohára v hokeji vstupuje do svojej vyraďovacej časti a počas najbližších troch reprezentačných prestávok spoznáme najprv finalistov a potom aj držiteľa trofeje pre ročník 2022/23. Adepti na tento honor sú štyria a vykreslila ich augustová kvalifikačná fáza a septembrová skupinová časť. Z každej z troch základných skupín sa do play-off automaticky dostal víťaz a doplnil ich najlepší tím z druhých miest. Popri Vlkoch Žilina a HK Levice, ktorí v troch kolách nestratili ani bod, sa medzi najlepšie kvarteto pozrie aj HC 19 Humenné ako víťaz najvyrovnanejšej zo skupín a Gladiators Trnava. Hokejisti z "malého Ríma" popri prehre so Žilinou rostrieľali Púchov a po dráme zdolali Skalicu.

Individuálnym štatistikám turnaja zatiaľ kraľuje osembodový žilinský forward Bruno Mráz, prenasledovaný sedembodovým Trnavčanom Michelom Miklíkom a ďalšou žilinskou oporou Patrikom Koyšom. Všetci traja si v skupinovej fáze udržali skvelý priemer cez dva kanadské body na duel. Štyridsaťročný krídelník Miklík je zároveň najlepším strelcom, keďže mu to do bránky padlo šesťkrát, a to je o jeden zásah viac ako má top strelec z radov Vlkov, Matej Macek. Brankárskym štatistikám zatiaľ kraľuje strážca humenskej bránky Filip Krasanovský, ktorý vo dvoch zápasoch inkasoval iba raz a jeho úspešnosť vysoko presahuje 95 percent.

Úvodné semifinálové zápasy HK Gladiators Trnava - HC 19 Humenné a HK Levice - Vlci Žilina sledujte LIVE na Joj Šport!

Obhajcom prvenstva v Joj Šport Slovenskom pohári sú Vlci Žilina, ktorí minulý rok síce prehrali jeden skupinový zápas so Spišskou Novou Vsou, no okrem toho zaznamenali päť víťazstiev, vrátane presvedčivého finálového triumfu 6:1 proti Prešovu. Stopercentní sú hokejisti spod Dubňa aj tento rok, no s prihliadnutím na ich ligové účinkovanie to môže byť oveľa ťažšie. V hre sú totiž hneď dva tímy, ktoré zvládli prvú štvrtinu základnej časti Tipos SHL lepšie. Humenné kraľuje poradiu a výborne sa drží aj veteránmi ťahaná Trnava. Levičania síce za spomenutou trojicou zaostávajú, no už v prvom tohtosezónnom vzájomnom zápase potrápili Žilinu a v semifinálovom dvojzápase rozhodne majú čo ponúknuť.

Prvé semifinálové zápasy sa hrajú v pondelok 7. novembra (HK Gladiators Trnava - HC 19 Humenné) a v utorok 8. novembra (HK Levice - Vlci Žilina). Odvety sa hrajú v polovici decembra a finále bolo predbežne naplánované na 7. marca 2023.