Program
Hokej - 05.10.2022 18:01

Koniec kariéry len tak medzi rečou? Jágr veľa naznačil

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Českým novinárom neušiel fakt, že legendárny Jaromír Jágr sa pomaly začína vytrácať z hokejového prostredia a jeho posledný odohraný súťažný zápas je viac ako päť mesiacov starou záležitosťou. 50-ročný útočník síce stále figuruje na súpiske Kladna, kde je zároveň spolumajiteľom klubu, no zápasové povinnosti naplno zveril partii okolo Tomáša Plekanca, Jakuba Klepiša a Martina Procházku. Hoci mali Rytíři dobrý vstup do sezóny, nedávne prehry s Třincom a Mladou Boleslavou ich odsunuli do nižších zón extraligovej tabuľky. Pri tej príležitosti Jágr médiám ochotne porozprával o tohtosezónnych ambíciách tímu, situácii v ňom a aj o možnosti vlastnej prítomnosti na ľade. V poslednom bode výrazne naznačil, že sa kariéru obnovovať nechystá.

"Som hlavne majiteľ, čo je niečo iné ako byť trénerom. Asi máme inú štruktúru ako ostatné tímy, ale každý sa určitým spôsobom snaží pomôcť," povedal denníku Sport o svojej prítomnosti na striedačke a zároveň prerušených hráčskych povinnostiach. Na otázku, či sa neblíži jeho návrat do hry, odpovedal úplne jasne: "To sa určite neblíži. Aby som bol úprimný, ani nemám chuť vrátiť sa. Keby sa hral Winter Classic, ktorý som sľúbil, asi by som sa musel prinútiť hrať. Inak ma to naspäť neláka. Nemám motiváciu ani chuť," Dodal zároveň, že klubu venuje veľa času, možno viac ako v hráčskych časoch. Vek však neoklame ani on, hoci dlho o tom verejnosť presviedčal.

Jágr v rozhovore zaváhal nad tým, že uskutočnenie zápasu pod holým nebom by možno ešte v ňom vášeň zapálilo a po ňom by sa mohol vrátiť do akcie na pár ligových zápasov. V Špindlerovom mlyne sa napríklad dvakrát nepodarilo uskutočniť exhibíciu medzi českými a slovenskými legendami, až sa stal "plánom B" bratislavský zimný štadión. Napriek tomu sa však niečo podobné chystá a práve takáto exhibícia by mohla byť definitívnou rozlúčkou člena Triple Gold Clubu s 1941 zápasmi v NHL a účastníkom deviatich majstrovstiev sveta a piatich olympiád. Aspoň by sa o to mali českí promotéri a eventoví mágovia pokúsiť. Rozlúčka v tichosti so sebakritickým konštatovaním, že po hernej stránke by už tímu nezvládol pomôcť, by bola veľmi smutná až neprípustná.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora