Program
Hokej - 24.09.2022 09:52

Posilnené kádre aj noví tréneri. Štartuje Tipos SHL

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Najvyšší čas na štart Tipos Slovenskej hokejovej ligy. Reprezentačný výber hráčov do 18 rokov si síce už dva zápasy z ročníka 2022/23 predohral, no oficiálny a plnohodnotný štart sezóny bol naplánovaný na víkend 24. a 25. septembra. O otvorenie sa postarajú finalisti minulej sezóny - Vlci Žilina a HK Vitar Martin - ktorí pred rokom zohrali fantastické šesťzápasové finále, ktoré sa tešilo výbornej diváckej kulise. Hlad po hokeji by priaznivci jednotlivých mužstiev mali dať najavo aj teraz. Veď SHL nie je žiadnou farmárskou súťažou a okrem spomenutej dvojice ju hrajú viaceré významné hokejové centrá s extraligovou minulosťou, ako je Skalica či Dubnica.

Dlhodobá časť sezóny bude pozostávať zo 44 kôl a skončí na začiatku marca. Následne sa tímy zo 7. až 10. priečky pustia do predkola play-off na tri víťazné zápasy a skompletizujú tak elitnú osmičku, ktorá už zvedie plnohodnotné vyraďovacie boje. Hracími dňami sú piatok a nedeľa, vložené zápasy sa odohrajú aj v pondelok, utorok, stredu alebo vo štvrtok. Početnú porciu duelov druhej najvyššej domácej súťaže bude servírovať JOJ Šport, ktorý z každého kola odvysiela minimálne jeden duel. Zvyšok je pokrytý internetovými prenosmi.

Žilina predviedla dve veľmi dobré sezóny, na ktorých konci bolo veľké sklamanie. Najprv finálová prehra so Spišskou Novou Vsou, potom nezvládnutá baráž o postup proti Liptovskému Mikulášu. Slovenský zväz ľadového hokeja komunikoval zrušenie baráže na ceste z SHL nahor aj nadol, čo vytvára viac priestoru. Žilinský tím však prešiel citeľnými zmenami, odišli viacerí legionári, tímu sa chopil nový tréner a veci možno potrebujú trochu času. Ambície sú napriek tomu úplne jasné - triumf v lige aj v Pohári. Vlci však rozhodne nie sú jediným kandidátom na prvenstvo. Martinu sa podarilo káder udržať počas leta pokope, čo mu dovolilo absolvovať zápasovo prázdnejšiu prípravu. Klub z Turca verí, že by mal byť silnejší ako pred rokom, no pri zvýšení kvality všetkých kádrov to bude tuhý boj.

Slušne postavený tím, hoci s veľkými zmenami, majú aj v Skalici. Záhoráci už v minulej sezóne verili vo finálovú účasť. Uspokojiť sa museli "len" s bronzom, no za vytýčenou ambíciou si chcú ísť aj teraz. Po odchode dôležitých hráčov na čele s Jašom či Štumpfom to nebude ľahké, no vyhrávať sa dá aj s nižším ako štvorgólovým priemerom na zápas, ktorý zdobil minulosezónne štatistiky. O semifinále sa pobije aj Dubnica, Humenné, Topoľčany či Považská Bystrica. Dušan Gregor na dubnickej lavičke nemá za sebou jednoduché leto, kedy mužstvo nemalo k dispozícii vlastný ľad, no do kabíny prišiel s jasnými plánmi a víziami, ktoré potrebuje čím skôr zverencom vštiepiť. V silnejší tím ako pred rokom veria aj v Humennom, kde si dopriali atraktívne zápasové leto proti Michalovciam, Prešovu či Košiciam.

Program najbližších priamych prenosov Tipos SHL na JOJ Šport:
24. septembra o 18:30: Vlci Žilina - HK Vitar Martin
25. septembra o 19:00: HK '95 Považská Bystrica - HK Gladiators Trnava
28. septembra o 18:00: Indián Žiar nad Hronom - HC Topoľčany
29. septembra o 16:00: Joj Šport Slovensko 18 - HK Brezno
30. septembra o 18:00: HC 19 Humenné - HK Vitar Martin