Program
Hokej - 21.09.2022 15:03

Obhajca Pohára suverénny, z "druhých" ide ďalej Trnava

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Pohárová súťaž v hokeji uzavrela svoju skupinovú fázu a tešiť sa môžeme na novembrové semifinále. To sa uskutoční počas reprezentačnej prestávky, v rámci ktorej naše národné mužstvo odštartuje ladenie formy na šampionát vo Fínsku a Lotyšsku. Semifinálovým konfrontáciám predchádzalo 18 skupinových stretnutí, ktoré najlepšie zvládli hokejisti Žiliny a Levíc, ktorí na svojej ceste nestratili ani bod. Najmä v prípade klubu z Nitrianskeho kraja je to veľké prekvapenie, pretože v ceste mu stála papierovo silnejšia Dubnica či Topoľčany. Zoznam semifinalistov kompletizuje Humenné, ktoré muselo absolvovať komplikovanejšiu cestu za prvým miestom, a Trnava. Gladiátori boli najlepší spomedzi celkov na druhých miestach. Rozhodlo lepšie skóre v porovnaní s Martinom a Modrými krídlami Slovan.

Obhajcom trofeje sú Vlci Žilina, ktorí aj tento ročník otvorili veľmi presvedčivo a ambície nemôžu mať nižšie. V konkurencii Trnavy, Skalice a Púchova boli favoritmi a plný bodový zisk so skóre 20:8 vypovedá o tom, že svoju úlohu zvládli. V žiadnom z doterajších zápasov nestrelili menej ako päť gólov a medzi elitnou štvoricou ich doplní Trnava. Šesť gólov Michela Miklíka, najlepšieho strelca turnajovej základnej časti, ju posunulo nielen na druhé miesto A-skupiny, ale aj do semifinálového dvojzápasu. Kľúčový domáci zápas proti Skaličanom Gladiátori vyhrali 3:2.

B-skupina mala nulabodový tím v podobe Brezna, s čím sa tak trochu počítalo. Zároveň sa však očakával dramatický boj o postup medzi zvyšnou trojicou. Ten najlepšie vyšiel Humennému, ktoré si v prvom zápase podelilo body s Prešovom za remízu 1:1 a aj vo zvyšných dvoch zápasoch ostalo nezdolané. Za zmienku stojí aj fakt, že Levi inkasovali len dva góly, pod čím je podpísaný vyše 98-percentný Filip Krasanovský. Prešov, ako jediný extraligista v hre, podľahol v dôležitom zápase Martinu 1:2 a skončil tak až tretí. Ani Turčanom však šesť bodov a skóre 5:5 na postup nestačilo.

O tretej zo skupín sa hovorilo najmä s ohľadom na dubnicko-topoľčiansky súboj o prvé miesto, pričom obaja sa budú musieť vyvarovať zakopnutiu na Bratislavčanoch a Levičanoch. Lenže zverenci Ivana Dorniča tieto stretnutia vyhrali 6:3 respektíve 1:0 a keďže si poradili aj s Modrými Krídlami, ako deväťbodovému celku mu nič nestojí v ceste do semifinálovej fázy. Aj v nej síce bude toto mužstvo outsiderom, no práve ukázalo, že to nič nemusí znamenať.

Najlepšia štvorica JOJ Šport Slovenského pohára sa do semifinálového zápolenia aj pred našimi kamerami pustí 8. novembra.