Program
Hokej - 10.09.2022 12:48

Nabitý september v skupinách JOJ Šport Slovenského pohára

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Hokejový pohár, už druhý rok nesúci meno našej televízie, sa po predkolách púšťa do svojej skupinovej fázy. Dvanásť tímov je rozdelených do troch partií a ich poslednou neznámou boli práve mená kvalifikantov. Popri Brezne a Leviciach si postup pomerne nečakane vybojoval aj treťoligový Púchov, ktorý v derby zápase doma po nájazdoch zlomil Považskobystričanov. Odmenou za to mu budú konfrontácie s bývalými extraligistami zo Žiliny, Skalice a rovnako s trnavskými Gladiátormi. Brezno si vo svojej kvalifikačnej vetve poradilo s Kežmarkom a Žiarom nad Hronom, zatiaľ čo Levičanom na hlavnú fázu stačilo vyhrať raz a poradili si s Rimavskou Sobotou.

Prešov, ako jediný extraligista medzi pohárovými účastníkmi, si dva skupinové zápasy predohráva. Otváracím stretnutím tejto fázy tak chronologicky bola jeho remíza 1:1 s s domácim Humenným. Pokračoval na martinskom ľade, no ostatným tímom skupinové boje začínajú 13. septembra. Víťaz pohárovej súťaže si príde na prémiu 15-tisíc eur a v hre je okrem jedného extraligistu desať účastníkov Tipos SHL a jeden celok z druhej ligy. Titul obhajuje Žilina, ktorá si v minuloročnom finále poradila s Prešovom 6:1. Semifinálovú partiu vtedy dotvárali Košice a Zvolen, ktoré už tento rok absentujú. Pódium sa tak otvára pre ďalších ašpirantov.

Skupinová fáza je rozplánovaná na september. Semifinále, hrané na dva zápasy, príde na rad počas novembrovej a decembrovej reprezentačnej prestávky. Zahrajú si ho traja víťazi skupín a najlepšie mužstvo z "tabuľky druhých". Finále sa hrá vo februári 2023. Zo základných skupín sa na pohľad ako najjednoznačnejšie javí "ačko". Pohárového aj prvoligového suveréna z ročníka 2021/22 by mohla popreháňať Skalica, a slabší z dvojice favoritov bude mať v konkurencii Trnavy a Púchova vytvorené sľubné podmienky na štvrtú semifinálovú miestenku. V B-skupine sú vážni adepti na postup hneď traja, keď sa k Prešovu a Martinu remízou s "Koňarmi" rázne prihlásilo aj Humenné. Breznianski rytieri majú za cieľ prekvapiť. Konkurencia C-skupiny pozostáva z minuloročného semifinalistu SHL z Topoľčian, dopĺňa ich Dubnica, ktorá vo štvrťfinále v siedmich zápasoch trápila finalistu z Turca, a Levice s Modrými Krídlami. Dvojica favoritov je síce zrejmá, no Bratislavčania aj celok z Tekova v minulej sezóne viackrát ukázali, že vedia o body obrať aj velikánov.

Najbližšie pohárové prenosy na JOJ Šport:
13. septembra o 18:00: HC 19 Humenné - HK Vitar Martin
15. septembra o 17:00: HK Skalica - Vlci Žilina
20. septembra o 17:30: HK Trnava - HK Skalica

Základné skupiny JOJ Šport Slovenského pohára 2022/2023:
A-skupina: Vlci Žilina, HK Skalica, HK Gladiators Trnava, MŠK Púchov
B-skupina: HC 21 Prešov, HK VITAR Martin, HC 19 Humenné, HK Brezno Knights
C-skupina: HC Topoľčany, HK Spartak Dubnica, Modré Krídla Slovan, HK Levice