Program
Hokej - 30.08.2022 14:03

Višňovského zlatá partia v Bratislave vyzve české hokejové legendy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Bratislava bude 4. septembra dejiskom zaujímavého exhibičného duelu, ktorý diváci budú môcť sledovať aj v priamom prenose televízie JOJ Plus. Akcia "Legendy sú späť!" proti sebe zvedie slovenský a český výber, ktorých hráči tvorili základ tímu pri najväčších dosiahnutých triumfoch v ére samostatnosti. V prípade domácich ide o göteborský šampionát v roku 2002, časť hosťujúcej partie sa podieľala na olympijskom triumfe v Nagane 1998. Ľadovou plochou Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa tak budú premávať mená ako Pálffy, Gáborík, Lintner, Eliáš, Židlický či Reichel. Kapitánom Slovenska bude Ľubomír Višňovský, lídrom českej partie bude Jaromír Jágr.

Exhibíciu Legendy sú späť sledujte 4. septembra od 16:50 na JOJ Plus!

Slovenskú zostavu povedú tréneri Ján Filc a Ľubomír Pokovič. Prvý menovaný je ako hlavný tréner podpísaný pod dvomi zo štyroch medailí, ktoré Slovensko získalo na majstrovstvách sveta a aj pod štvrtým miestom na olympiáde vo Vancouveri. Pokovič mu robil pri viacerých úspechoch asistenta a bol súčasťou hneď šiestich šampionátových trénerských štábov. Bránku bude ich zostave hájiť Ján Lašák s Karolom Križanom a v poli sa predvedie Žigmund Pálffy, bratia Hossovci, Marián Gáborík, Michal Handzuš, Jozef Stümpel, Richard Zedník, Marek Uram, Peter Pucher, Richard Lintner, Rastislav Pavlikovský, Ľubomír Vaic, Peter Podhradský, Tomáš Kopecký a aj stále aktívny Tomáš Tatar.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

A post shared by Legendy sú späť (@legendysuspat)

Ako je zrejmé, zostava s kapitánom Višňovským nie je zložená výlučne z účastníkov MS 2002 a podobne ani Česi sa striktne nebudú držať svojho naganského olympijského vystúpenia. Popri spomenutom Jaromírovi Jágrovi ide o brankárov Ondřeja Pavelca a Petra Mrázka a spomedzi korčuliarov Jaroslav Nedvěd, Jiří Tlustý, David Výborný, Patrik Eliáš, Robert Reichel, Marek Židlický, Lukáš Krajíček, Libor Procházka, Petr Klíma, Jakub Voráček, Václav Varaďa, Pavel Brendl, Jaroslav Bednář, Zbyněk Irgl alebo Filip Hronek. Z lavičky ich povedie Martin Ručinský, ešte do sezóny 2014/15 aktívny hráč s vyše tisíckou odohraných zápasov v NHL, a česko-kanadská hráčsko-trénerská osobnosť Petr Nedvěd.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

A post shared by Legendy sú späť (@legendysuspat)

Organizátori museli prekusnúť ospravedlnenky od Miroslava Šatana či Petra Bondru. Exhibičný zápas slovenských a českých legiend sa uskutoční až na tretí pokus. Predošlé dva, plánované napríklad pod holým nebom v Špindlerovom Mlyne, boli zrušené pre pandemické problémy. Po septembrovej bratislavskej konfrontácii by dokonca mala nasledovať decembrová odveta na pražskom ľade. Okrem toho, že fanúšikovia uvidia na ľade hráčov, ktorých už dávno hrať nevideli, aktéri sľúbujú aj zopár technických fines, ktoré stále nezabudli a opomenúť nemožno ani charitatívny rozmer veci so snahou pomôcť aj mladým športovcom.