Program
Hokej - 20.08.2022 11:21

Fanúšikovi za obľúbený party kúsok hrozil bizarný doživotný zákaz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Je verným fanúšikom Aucklandu Warriors v novozélandskej rugbyovej lige a po zápase s Canterbury Bulldogs na seba upriamil veľkú pozornosť. Do veľkej miery nežiaducu. Získaný bod oslávil spôsobom, ktorý je mimoriadne populárny na austrálsko-oceánskych party a výrazne sa rozšíril aj v športovom prostredí. Ide o "shoey", čo znamená naliatie piva do tenisky a následne vypitie na ex. Svoje úspechy takto radi oslavujú MMA bojovníci či formulový pilot Daniel Ricciardo. Na tribúnach National Rugby League to Calleymu Gibbonsovi takmer vynieslo doživotný zákaz návštevy štadióna.

Ide o priaznivca, ktorý je v tíme Warriors známy a od roku 2006 je hrdým držiteľom permanentky v blízkosti trénerských boxov. Práve preto jeho "oslavný" počin bol na očiach a neušiel pozornosti usporiadateľov. Pravdou však je, že až na tretí či štvrtý raz. "Roger Shoey Vasa-Sheck" je práve vďaka špecifickej oslave obľúbenou postavou z aucklandských tribún. O to viac ho prekvapilo, keď si poňho prišla usporiadateľská služba, vyviedla ho zo štadióna a informovala, že už si zafandiť nepríde. Argumentoval tým, že nie je opitý a pivo si kúpil na štadióne, ale neúspešne.

Do veci sa musel vložiť až samotný klub. Fanúšikovia totiž dali dokopy petíciu s vyše tritisíc podpismi, ktoré volali po zrušení trestu. Téma sa vo veľkom medzi fanúšikmi riešila na viacerých fórach a pár dní po konci zápasu prišla reakcia od samotných Warriors. K problému sa vyjadrili prostredníctvom svojich oficiálnych kanálov. "Počas víkendu kolovali rôzne tvrdenia. Môžeme potvrdiť, že žiadny podobný trest uložený nebol. Calley je verným fanúšikom a my sa tešíme, že nás bude podporovať aj v ďalšom zápase," napísal na sociálnej sieti.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora