Program
Hokej - 16.08.2022 19:21

JOJ Šport Slovenský pohár vyžrebovaný. Nechýbajú minuloroční finalisti

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Novodobá edícia JOJ Šport Slovenského pohára v hokeji pokračuje svojou druhou edíciou a jej súčasťou bude osemnásť mužstiev. Pôjde o celky naprieč najvyššou súťažou, Slovenskou hokejovou ligou a druhou ligou, pričom renkingovo najnižšie postavené mužstvá začínajú v kvalifikačnej fáze, kým top deviatka má isté miesto v základnej skupine. Mužstvá sa v hlavnej fáze rozdelia do troch základných skupín a štyria najlepší postúpia do semifinále, hraného počas novembrovej a decembrovej reprezentačnej prestávky. Nechýbajú finalisti prvého ročníka - Žilina a Prešov a o trofej sa pobije jeden extraligista, 12 tímov z SHL a 5 celkov z najnižšej seniorskej súťaže.

Súčasťou prezentácie ročníka 2022/23 bolo aj zverejnenie pavúka, podľa ktorého kvalifikanti vedia, s kým sa stretnú v základnej skupine v prípade postupu. A skupina má zatiaľ istých účastníkov v podobe Vlkov Žilina, HK Skalica a HK Trnava. Kvarteto doplní víťaz "miniturnaja" hraného na jeden zápas, pričom v prvom kole na seba narazí Senica s Považskou Bystricou a Dolný Kubín s Púchovom. V B-skupine si s určitosťou zahrá Prešov, Martin a Humenné. Ich kvalifikačná vetva zahŕňa Žiar nad Hronom a víťaza zápasu Kežmarok - Brezno. C-skupinu si zahrajú Topoľčany, Dubnica a Modré Krídla Slovan. Doplní ich lepší z kvalifikačnej dvojice Levice - Rimavská Sobota. Pôvodný plán počítal aj s tímami Trebišova, Partizánskeho a Piešťan, no tí svoju účasť na poslednú chvíľu odriekli, čím sa odlišuje počet tímov v jednotlivých vetvách predkola.

Vybrané zápasy skupinovej fázy pohára odvysiela naživo JOJ Šport.

"Teší nás, že JOJ Šport Slovenský pohár pokračuje ďalším ročníkom. Vážime si, že kluby opäť preukázali záujem o účasť v súťaži a tým napomáhajú budovať značku Slovenského pohára. Odmenou pre nich budú zvýšené prize money. Všetkým tímom prajeme v zápasoch veľa šťastia," cituje web Hockey Slovakia manažéra športového oddelenia SZĽH Rastislava Konečného. Zápasový program bude súbežný s ligovými povinnosťami účastníkov a na tie sa bude prihliadať. Prešovčanom začína extraligová sezóna skôr ako tímom z SHL, preto si niektoré svoje skupinové zápasy predohrá. Program v základných skupinách by mal vyvrcholiť v utorok 20. septembra. Počas novembra a decembra sa zohrá semifinále a rozhodujúci zápas o trofej je predbežne naplánovaný na február s tým, že dejisko aj termín sa oznámi neskôr. Víťaz súťaže si príde na odmenu 15-tisíc eur, čo je približne o tridsať percent vyššia odmena v porovnaní s ročníkom 2021/22.

Zloženie základných skupín Slovenského pohára 2022/23
A-skupina:
Vlci Žilina, HK Skalica, HK Trnava, HK 91 Senica/HK 95 Považská Bystrica/HK Dolný Kubín/MŠK Púchov
B- skupina: HC 21 Prešov, HK Martin, HC 19 Humenné, MŠK Žiar nad Hronom/MHK Kežmarok/HK Brezno
C-skupina: HC Topoľčany, Modré Krídla Slovan, Spartak Dubnica, HK Levice/HKM Rimavská Sobota

Tagy: Pohár