Program
Hokej - 17.08.2022 09:57

Medzinárodne nabitý august a september Slovan otvára Danube Cupom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

HC Slovan Bratislava si počas augusta, septembra a októbra do sýta užije konfrontácie so súpermi z popredných európskych súťaží. Okrem Ligy majstrov, ktorej program začína 1. septembra, zorganizoval v rámci osláv svojej storočnice štvorčlenný turnaj Dunajský pohár, v našich končinách prezentovaný aj ako Memoriál Jána Staršieho. Od štvrtka do nedele ho postupne preverí Sparta Praha, HC Davos a Lukko Rauma, pričom aj tieto celky zohrajú vzájomné zápasy. Víťaz celkovej tabuľky sa stane zároveň držiteľom trofeje v premiérovom ročníku. Všetky tieto duely odvysiela JOJ Šport od 18. do 21. augusta v priamych prenosoch.

Danube Cup začína štvrtkovým zápasom medzi Lukkom a Davosom. Prvý hrací deň vo večerných hodinách uzavrie bratislavsko-pražské derby. HC Sparta hrala minuloročné finále českej extraligy a v ňom nestačila na Třinec. V jej farbách pôsobil brankár Július Hudáček a obranca Milan Jurčina. Kým gólman si našiel svoje nové pôsobisko v Rusku, skúsený 39-ročný zadák, s piatimi účasťami na majstrovstvách sveta, by sa mal na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu predstaviť. Sparťania mali veľmi silné aj predošlé dve sezóny v domácej súťaži, keď brali bronz v nedohranej sezóne 2019/20 a rovnako tak aj o rok neskôr, kedy šli do play-off z prvého miesta. Počas leta navyše zostavu doplnil skúsený brankár Jakub Kovař, švédsky krídelník Gustaf Thorrel z Plzne alebo 23-ročný útočník Ostap Safin, ktorého pred piatimi rokmi vydraftoval Edmonton.

Klubový web belasých hlási, že všetky tri pozvané tímy privezú do nášho hlavného mesta veľmi silnú zostavu, ak nie úplne plnú silu. Davos sa sem presunul už vopred a Bratislava je jeho letným tréningovým táborom. Súčasťou jeho zostavy sú klubové aj reprezentačné ikony Andres Ambühl či Enzo Corvi a počas leta vytiahol niekoľko kvalitných Európanov z KHL. Jeho novými akvizíciami sú Švédi, obranca Klas Dahlbeck a forward Joakim Nordström, ktorí minulý rok vyhrali ligu v drese CSKA Moskva. Fínske Lukko možno na prvý pohľad nemá až taký zvučný káder, no na súpiske má viacerých mladíkov do 23 rokov, ktorí boli súčasťou nedávnych výberov do 18 či 20 rokov a neušli ani americkej pozornosti počas draftov. Od roku 2016 pritom Fínsko pozbieralo štyri dorastenecké medaily z MS a tri juniorské.

Program Danube Cupu 2022, LIVE na JOJ Šport:
štvrtok 18. augusta o 15:00: Lukko Rauma - HC Davos
štvrtok 18. augusta o 19:00: Slovan Bratislava - Sparta Praha
piatok 19. augusta o 15:00: Sparta Praha - Lukko Rauma
piatok 19. augusta o 19:00: Slovan Bratislava - HC Davos
nedeľa 21. augusta o 13:00: HC Davos - Sparta Praha
nedeľa 21. augusta o 15:00: Slovan Bratislava - Lukko Rauma