Program
Hokej - 13.08.2022 15:26

Kluby NHL zohrajú vyše stovku prípravných zápasov. Navštívia aj Európu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Počas septembra zvyčajne účastníci NHL vletia do bohatého programu letných prípravných zápasov, ktoré ich majú definitívne pripraviť na deväť mesiacov trvajúcu sezónu. Obdobie "Preseason" spadá pod samotnú ligu a tá prezradila, že sa bude hrať dovedna 108 zápasov a návštevy najlepších hokejistov planéty sa dočká 45 arén. Jednoduchá matematika prezrádza, že nepôjde len o domovské stánky klubov NHL. Dočká sa niekoľko menších štadiónov, no tešiť sa môže aj Európa. Naplánované sú pritom aj derby. Tradičný boj o Ontario zvedie Toronto s Ottawou, v Kansase na seba zase narazí St. Louis s Arizonou.

V tretí októbrový deň zámorskou akciou ožije švajčiarsky Bern, do ktorého sa vydá Nashville Predators a zahrá si s domácim SC. Európsko-americký zápas sa na druhý deň bude hrať v Nemecku medzi Eisbären Berlín a San Jose Sharks. "Predátori" a "Žraloci" sa týmto budú aklimatizovať, pretože prvý zápas ostrej sezóny hrajú v Prahe. Dlhšie známy je NHL Global Series, pričom 7. októbra sa všetka pozornosť skoncentruje na O2 Arenu. Českých fanúšikov mrzí, že ich nenavštívi viac domácich reprezentantov. Snívali sa o Bostone, Detroite či Caroline, no takto si v stovežatej zahrá iba Radim Šimek s Tomášom Hertlom.

Už minulý rok ostali sklamaní priaznivci vo viacerých štátoch, kde žiaden tím NHL nesídli, no mal sa tam hrať prípravný zápas. To sa teraz kompetentní pokúsia vynahradiť a naplánovali množstvo takýchto konfrontácií. Tešiť sa môže Belleville, Milwaukee, Tulsa aj Salt Lake City. Celý letný zápasový program prebehne počas pätnástich dní a pôjde tak o tempo, typické pre National Hockey League. Jej kluby majú ku dnešnému dňu na súpiskách jedenásť Slovákov, z ktorých viacerí pravdepodobne zakotvia len vo farmárskej AHL.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora