Program
Hokej - 11.08.2022 11:21

Tipos SHL štartuje na JOJŠPORTE 24. septembra. Hneď na úvod repríza finále

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenská hokejová liga štartuje 24. septembra 2022, a tak ako ste boli vlani zvyknutí, vybraný zápas takmer z každého kola vám prinesieme v priamom prenose televízie JOJŠPORT.

Druhá najvyššia súťaž u nás oproti minulej sezóne výraznými zmenami neprešla. Hrať bude nezmenený zoznam účastníkov a aj okruh favoritov na triumf a boj o postup bude veľmi podobný ako v sezóne 2021/22. Práve postupová cesta je zaujímavou zmenou, ktorú Slovenský zväz ľadového hokeja prezradil už koncom júla, no okamžite sa stretla s nevôľou viacerých extraligových klubov. Nateraz totiž platí, že víťaz SHL ide priamo do extraligy bez nutnosti zúčastniť sa baráže. Otváracím zápasom je repríza minuloročného finále a boj o Strečno. Na druhý deň padne úvodné buly na ďalších piatich klziskách.

Slovenská hokejová liga naživo na JOJŠPORTE

Vedenie súťaže verí vo vyššiu kvalitu ligy a posilniť hodlá aj marketingový potenciál. Zabúdať sa však pri tom všetkom nebude ani na priestor mladým hráčom, na ktorom si rovnako SHL dlhodobo zakladá. Základná časť je rozplánovaná na 44 kôl, čo znamená štyri vzájomné zápasy s každým súperom. Konfrontácie so seniorskými tímami sa dočká aj dorastenecká reprezentácia, ktorú budeme sledovať pod novým názvom "JOJ Šport Slovensko 18". Ten si s každým zahrá po dva zápasy. Play-off ostáva v nezmenenej podobe. Top šestka postupuje priamo do štvrťfinále, 7. až 10. tím ide do osemfinálového predkola na tri víťazné zápasy. Posledný tím tabuľky vypadáva do II. hokejovej ligy, keďže baráž sa ruší aj na tomto poschodí. Play-off skončí najneskôr 26. apríla.

Klubom platí povinnosť nasadzovať sedem hokejistov do 23 rokov, z toho dvoch do 20 rokov. Nik pritom nesmie mať na zápasovej súpiske viac ako štyroch cudzincov ani zahraničného brankára. S nálepkou "farmy" budú hrať Tipos Slovenskú hokejovú ligu štyri mužstvá. Žiar nad Hronom ostáva napojený na zvolenský tím, Brezno ohlásilo podobnú spoluprácu s Banskobystričanmi, Levice sú oficiálnou nitrianskou "farmou" a oficiálnym B-tímom sú Modré krídla Slovan.

Program 1. kola Tipos SHL 2022/23:
Vlci Žilina - HK Vitar Martin (sobota 24.9.2022) - naživo TV JOJŠPORT 
HC 19 Humenné - HK Brezno (nedeľa 25.9.2022)
HK Skalica - MŠK Indian Žiar nad Hronom (nedeľa 25.9.2022)
Modré krídla Slovan - HC Topoľčany (nedeľa 25.9.2022)
HK '95 Považská Bystrica - HK Gladiators Trnava (nedeľa 25.9.2022)
HK Levice - TSS Group Spartak Dubnica nad Váhom (nedeľa 25.9.2022)