Program
Hokej - 04.08.2022 17:53

Slováci na HGC v hre o štvrté najlepšie umiestnenie

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Hokejový výber osemnásťročných má za sebou skupinovú fázu Hlinka Gretzky Cupu 2022. Po prehrách s favorizovanou Kanadou a Švédskom dokázali pokoriť rovesníkov zo Švajčiarska po predĺžení. Už pred duelom s Helvétmi vedeli, že do semifinále neprekĺznu, avšak zahrajú si o konečné piate miesto. Ich súperom budú Spojené štáty americké, ktoré do Red Deeru povolali výlučne reprezentačných novicov so zápasovou praxou z univerzitnej NCAA. Slovensko má pred posledným turnajovým vystúpením bilanciu 0-1-0-2 a sumárne skóre 5:15. Tím Tibora Tartaľa tak má šancu zaznamenať štvrté najlepšie umiestnenie v histórii.

Slovenský fanúšik bol pred turnajom namlsaný skvelým minuloročným účinkovaním partie so Slafkovským, Dvorským, Nemcom, Repčíkom, Sýkorom či Čiernikom. Zo spomenutých opôr strieborného družstva sa však do Red Deeru vydal len zlomok zostavy a šancu dostala úplne nová partia. Tá si rozhodne nespravila hanbu. Pri prehre so Švédskom 1:4 sa zápas zlomil až v 54. minúte, zatiaľ čo s Kanadou naši prehrali 1:9, no šlo o veľkého favorita turnaja, ktorý Švajčiarom v prvý hrací deň naložil "štrnástku" a bez väčších problémov si poradil aj so Švédmi. V minulosti naši dorasteneckí reprezentanti vyšli na stupne víťazov trikrát. Okrem striebra z roku 2021 šlo o bronz z rokov 1997 a 1998. Odkedy má turnaj ôsmich účastníkov, mladí Slováci nikdy neobsadili štvrté miesto.

Semifinále má tento rok zloženie Kanada - Fínsko a Česko - Švédsko. Prvá dvojica hrá v sobotu o 01:00 nášho času, druhá sa do akcie pustí v sobotu od 04:30. Tieto zápasy, podobne ako vyvrcholenie turnaja v podobe boja o medaily, vám ponúkneme v priamych prenosoch JOJ Šport a veríme, že si s nami privstanete. Vysielať, samozrejme, budeme aj slovenský zápas proti USA. Táto dvojica obsadí klzisko v Red Deere v piatok od 21:30. Krátko predtým, mimo našich záberov, spoznáme tímy na siedmom a ôsmom mieste. Tento zápas obstará Nemecko so Švajčiarskom.

Program vyraďovacích bojov Hlinka Gretzky Cupu:
piatok o 21:30: o 5. miesto, Slovensko - Spojené štáty (live na JOJ Šport)
sobota o 01:00: semifinále Kanada - Fínsko (live na JOJ Šport)
sobota o 04:30: semifinále Švédsko - Česko (live na JOJ Šport)
sobota o 20:00: o 3. miesto (live na JOJ Šport)
nedeľa o 00:00: finále (live na JOJ Šport)