Program
Hokej - 04.08.2022 10:12

Účastníci Danube Cupu privezú do Bratislavy v súčte 51 titulov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Bratislavský zimný štadión hostí v závere augusta špičkové tímy z troch popredných európskych líg. HC Slovan Bratislava pri príležitosti svojich stých narodenín spúšťa Danube Cupe, v našom prostredí prezentovaný ako Memoriál Jána Staršieho, ktorý by mal mať každoročnú letnú tradíciu. Hneď v inauguračnej sezóne sa organizátorom podarilo zlanáriť veľké tímy a štvorica účastníkov je dohromady držiteľmi 51 majstrovských titulov. Naše hlavné mesto totiž navštívi Sparta Praha, švajčiarsky gigant HC Davos a fínsky tím Lukko Rauma. Najúspešnejší zo spomenutých je graubündenské lyžiarske a turistické centrum, ktoré vyhralo domácu ligu 31krát. Desať titulov pridáva domáci Slovan, osem Sparta a dvakrát sa zo zlata tešil tím z juhu Fínska.

Leto nie je obdobím, kedy by bolo možné sledovať veľa akcie v ľadovom hokeji, o to vzácnejší je turnaj takéhoto druhu. JOJ Šport vám ponúkne od 18. do 21. augusta všetky zápasy.

Derby medzi Slovanom a Spartou sa bude hrať po šiestich rokoch, konfrontáciou so švajčiarskym mužstvom si Bratislavčania aj Pražania zaspomínajú na svoju účasť na Spengler Cupe v 60. a 70. rokoch. Lukko bude na turnaji pre našinca neznámou, hoci pred dvomi rokmi vyhral Liigu a minulosť v tomto klube má Pavol Skalický, Kristián Pospíšil či dorasteneckí reprezentanti Samuel Barcík a Roman Kukumberg ml.

Program Danube Cupu 2022:
štvrtok 18. augusta o 14:00: Lukko Rauma - HC Davos
štvrtok 18. augusta o 19:00: Slovan Bratislava - Sparta Praha
piatok 19. augusta o 15:00: Sparta Praha - Lukko Rauma
piatok 19. augusta o 19:00: Slovan Bratislava - HC Davos
nedeľa 21. augusta o 13:00: HC Davos - Sparta Praha
nedeľa 21. augusta o 15:00: Slovan Bratislava - Lukko Rauma