Program
Hokej - 29.07.2022 21:01

Štartuje Hlinka Gretzky Cup v priamych prenosoch televízie JOJŠPORT

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov budú na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2022 v kanadskom Red Deere obhajovať  2. miesto. Vysielacie práva získala televízia JOJŠPORT a slovenským fanúšikom prinesie všetky zápasy Slovenska a záverečné súboje o medaily.

31. júla sa začína 31. ročník Hlinka Gretzky Cupu. Prvý zápas Slovenska so Švédskom odvysiela televízia JOJŠPORT v pondelok o 18:55h. Prestížny a skautami pozorne sledovaný turnaj má veľmi jednoduchý formát, v rámci ktorého sú tímy rozdelené do dvoch štvorčlenných základných skupín. Po jednom vzájomnom zápase v rámci nich sa vyformuje semifinálová štvorica, tretie tímy svojich tabuliek hrajú o konečné piate miesto a najslabšie družstvá základnej časti zohrajú zápas o konečné siedme miesto. Ak v nich bude hrať Slovensko, televízia JOJŠPORT odvysiela aj tento zápas o umiestnenie.

Smoliarom záverečného kempu v Bratislave bol Milan Tadeáš Jobek, ktorý sa tesne pred odletom zranil a v zostave ho nahradil František Dej. Slováci si v Kanade zahrajú na úvod proti Švédsku, Švajčiarsku a Kanade a musia sa zaobísť aj bez dvoch veľkých nádejí z ročníka 2005. Absentuje totiž Dalibor Dvorský aj Maxim Štrbák. "Boli by sme radi, ak by sme mali takýchto hráčov k dispozícii na turnaji, ale otvorila sa cesta pre iných hokejistov a je to len dobre smerom k majstrovstvám sveta, ktoré sa uskutočnia v apríli vo Švajčiarsku," povedal novinárom tréner Tibor Tartaľ s tým, že spomenutá dvojica je súčasťou reprezentácie do 20 rokov. Pred štartom samotného turnaja stihol náš tím zohrať ešte jeden prípravný zápas a našim súperom boli Spojené štáty americké.

Naša "osemnástka" letí na turnaj motivovaná a odhodlaná. Vyrovnanú partiu by chcela zohrať aj s najsilnejšími súpermi, čo vychádza aj z minuloročnej edície. Pri absencii Kanaďanov postúpila do finále, v ktorom podľahla Rusku. To zase bude chýbať v edícii 2022. Medzitým Slovensko presvedčivo postúpilo naspäť do elitnej kategórie majstrovstiev sveta a v príprave zohralo dva veľmi dobré zápasy proti Česku. Najmladším členom nášho tímu je pätnásťročný útočník Tomáš Pobežal. Medzi ústredné postavy kádra by mali patriť švédski legionári Richard Baran a Daniel Alexander Jenčko, Samuel Sisik z fínskej juniorskej ligy, třinecký dorastenec Adam Cedzo alebo obranca Jakub Chromiak, ktorý si buduje meno v domácej lige.

Nominácia slovenskej "osemnástky" na Hlinka Gretzky Cup 2022:
Brankári:
Jakub Irsák (MMHK Nitra), Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Samuel Urban (MŠK Púchov)
Obrancovia: Richard Baran (Lidingö Vikings/Švéd.), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Adam Beluško (HC Košice), Jakub Chromiak (HK Dukla Trenčín), Richard Ďurina (HK Dukla Trenčín), Leo Eperješi (HC Košice), Maxim Petras (HC Slovan Bratislava), Milan Pišoja (MŠK Púchov)
Útočníci: Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Cisár (Hoba Bratislava), František Dej (HC Slovan Bratislava), Daniel Alexander Jenčko (Malmö Redhawks/Švéd.), Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava), Viliam Kurila (HK Mládež Michalovce), Ondrej Maruna (HK Dukla Trenčín), Ondrej Molnár (HK Nitra), Andrej Párička (HK Dukla Trenčín), Juraj Pekarčík (MMHK Nitra), Tomáš Pobežal (MŠK Púchov), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Samuel Sisik (SaiPa/Fín.), Ľuboš Stahoň (HK Dukla Trenčín)
Realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Tibor Tartaľ (hlavný tréner), Michal Dostál, Andrej Kmeč (asistenti trénera), Dominik Guriš (tréner brankárov), Milan Kabát (kondičný tréner), Stanislav Salát (videoanalytik), Štefan Sýkora, Ľuboš Ondrejka (kustódi), Jaroslav Hanulák (lekár).

Program slovenskej "osemnástky" na Hlinka Gretzky Cupe 2022:
pondelok 1. augusta o 18:55: Švédsko - Slovensko (TV JOJŠPORT)
streda 3. augusta o 02:55: Slovensko - Kanada (TV JOJŠPORT)
streda 3. augusta o 22:55: Slovensko - Švajčiarsko (TV JOJŠPORT)

sobota 6. augusta o 00:55 a 4:25 semifinále  (TV JOJŠPORT)
sobota 6. augusta o 19:55 a 23:55 o 3. miesto a finále  (TV JOJŠPORT)