Program
Hokej - 28.07.2022 12:31

Skúsený Wideman pustil Slafkovskému číslo: Je u nás vítaný

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Juraj Slafkovský bude v novom ročníku NHL nosiť v Montreale Canadiens na drese číslo 20. Nič na tom nemení ani fakt, že toto číslo bolo obsadené a jeho nositeľom nebol žiaden "zelenáč". Takto priaznivci slávneho kanadského klubu poznali Chrisa Widemana, no 32-ročný bek bez reptania "dvadsiatku" uvoľnil. Pridal k tomu veľmi pekné a uznanlivé slová na adresu nedávnej draftovej jednotky, podľa ktorých sa celá kabína bude usilovať o to, aby v tíme čo najrýchlejšie zapadol a mohol rozvinúť svoj nesporný potenciál. Montreal pritom mal možnosť získať do svojich radov draftovú jednotku po 42 rokoch. Vtedy im do zostavy pribudol Doug Wickenheiser.

"Snažíme sa vytvoriť prostredie, v ktorom sa bude cítiť vítaný. Je to mladý chalan a chcel som sa uistiť, že vie, ako veľmi sme z neho nadšení," povedal Chris Wideman, ktorý počas kostrbatej sezóny 2018/19 prešiel Ottawou, Floridou a Edmontonom. Nasledujúci ročník odohral v AHL, potom odišiel do ruského Nižného Novgorodu a v lete 2021 sa vrátil do najlepšej ligy sveta, už ako hráč Montrealu. Celkovo má v profilige na konte 260 odohraných zápasov. V novej sezóne ho budeme sledovať s číslom 6. Slafkovský na toto gesto okamžite reagoval. Widemanovmu synovi sľúbil podpísaný dres a spoluhráča plánuje pozvať na večeru.

"Ten obrázok som zbadal na Instagrame, bolo to neuveriteľné. Je to niečo výnimočné a pre mladého hráča nič samozrejmé. Ďalšia skvelá vec," povedal košický odchovanec, ktorý od draftu neskrýva nadšenie z možnosti zahrať si za 24násobného víťaza Stanleyho pohára. Podobne ako čakanie na prvú draftovú voľbu od roku 1980, aj toto čakanie by Montrealčania veľmi radi ukončili. Naposledy totiž trofej oslavovali na začiatku 90. rokov. Veľmi sľubne mali rozohranú aj sezónu 2020/21, no vtedy vo finále podľahli Tampe Bay.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora