Program
Hokej - 22.07.2022 19:16

Košický FC a HC spájajú sily. Chcú zdieľať fanúšikov aj partnerov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Košický futbalový klub je jedným z troch slovenských celkov, ktoré sa v ére samostatnosti predviedli v hlavnej fáze Champions League. Hokejisti sú osemnásobným slovenským šampiónom a držia aj dva federálne tituly. Obaja sa teraz chystajú na ambiciózny útok na špičku ligy, v ktorej pôsobia, a pomôcť by k tomu mala aj intenzívnejšia spolupráca. Tá bude na úrovni marketingovej, propagačnej, obchodnej aj technickej. Kluby sa budú snažiť prepájať svoje obsahy na sociálnych sieťach, vytvárať spoločný virálny obsah a lákať hokejových fanúšikov na futbal a opačne. V istej miere táto kooperácia fungovala aj doteraz. Teraz je komunikované jej posilnenie.

"Jedným z hlavných cieľov spolupráce FC Košice a HC Košice je aktivizovať Košičanov a dostať ich na štadióny v čo najhojnejšom počte. Špeciálnu pozornosť chceme venovať rozširovaniu spolupráce so základnými školami so zameraním na náborové aktivity i výchovu novej fanúšikovskej generácie. Z obchodného hľadiska, prepojením našich partnerstiev vznikne silná networkingová platforma vytvárajúca priestor pre nové spolupráce, ktorá bude propagovať dôležitosť podpory športových klubov zo strany firemného sektora," prezentovali tímy z metropoly východu vo spoločnom vyhlásení. Angažovať sa chcú aj v otázke väčšej podpory zo strany mesta, kraja a štátu.

Prvé plody hokejovo-futbalového partnerstva by mali priaznivci badať na sociálnych sieťach už počas najbližších dní. Apelujú pritom aj na potenciálnych partnerov, ktorí sú srdečne pozvaní do klubov. Futbalistom beží už druhé kolo druholigovej sezóny, hokejisti sa do extraligového záprahu dostanú až v polovici septembra, no už čoskoro im začína zápasová časť letnej prípravy. Hokejový tím po striebornej minulej sezóne citeľne posilnil a aj tento rok by mal útočiť na vysoké méty. FC má ambíciu pre tento rok stanovenú úplne jasne - návrat do prvej ligy. "Máme v Košiciach futbalový a hokejový klub s modernými športovými stánkami, kompatibilnými víziami, ambicióznymi plánmi, bohatou históriou, skvelými fanklubmi a fanúšikovskými i hráčskymi základňami. FC Košice a HC Košice budú úprimne vďačné, ak nás na tejto dlhej ceste podorí čo najviac Košičanov a partnerov," píšu facebookové stránky oboch mužstiev s prepožičaním futbalového sloganu "Všetci spolu silnejší".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HC KOŠICE (@hckosiceofficial)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora