Program
Hokej - 18.07.2022 15:51

Fínsko obhájilo konzolový titul majstrov sveta v hokeji

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Druhý raz v histórii Medzinárodná hokejová federácia zastrešila svetový šampionát v hokeji pre konzolových hráčov. Súťaže sa zúčastnilo osemnásť tímov spomedzi hráčov hry NHL 22, primárne z radov elitnej kategórie svetových šampionátov IIHF, vrátane Slovenska. Naši hráči PowerBeton a Aigeu vypadli už v skupinovej fáze, keď v kanadsko-lotyšsko-britskej konkurencii obsadili posledné miesto. Podobne ako v roku 2020, zo zlata sa tešia Fíni, ktorí si v repríze predchádzajúceho finále po veľkej dráme poradili so Spojenými štátmi americkými. Tesne pred bránami finále ostali Lotyši a Česi.

Celý turnaj sa hral formou dvojzápasov respektíve štvorzápasov na konzole Xbox a Playstation, pričom konečný výsledok definoval súčet skóre. Od vyraďovacej fázy sa hrali po dva duely na každej konzole. V prípade remízy sa pokračovalo predĺžením na oboch konzolách a práve takouto formou sa našli svetoví šampióni. Fíni Erik "Enceki" Tammenpaa and Valtteri "Vattuyy" Virtanen zdolali americkú dvojicu 8:7 cez extratime. Američanom pritom patrili oba playstationové duely, no predĺženie na "ich" konzole gól neprinieslo. Fíni vyhrali oba svoje xboxové zápasy rovnako jednogólovým rozdielom a skórovať dokázali aj v predĺžení. Tieto reprezentácie pritom turnajom prešli presvedčivým spôsobom. Fínsko vyhralo základnú skupinu pred Nemeckom, Dánskom, Poľskom a Maďarskom. USA sa dostali pred Švajčiarsko, Francúzsko a Ukrajinu.

Relatívna spokojnosť môže panovať aj v Českej republike, kde sa športovému gamingu venujú na pokročilej úrovni, aj s patričnou pozornosťou domáceho zväzu a klubov. Po druhom mieste v základnej skupine si Česi nečakane poradili s Kanadou 11:9 (3:2, 2:4, 5:2 a 1:1), no v semifinále už senzáciu na úkor amerického favorita nepripravili.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora